Dagens låt



Johnossi
Summerbreeze

Vad är detta?

Jo ett starkt bevis på ett stort misslyckande! Vet ni hur lång tid det tog att få EN jävla liten rostbröskiva från den där frysta klumpen?? Och hur många som gick sönder för de satt fast i varandra?? ÅH

Förressten, såhär ser väderprognosen ut för studentdagen. Mycket kan ändras på 11 dagar. Men ändå, 64% risk för regn känns inte ok.



Om morgonen

Det är lagom intressant vad vädret en morgon kan göra med ens humör. Nog för att jag vaknar upp i en källare, men det tränger in en del solstrålar ändå. Särskillt som jag har en hel del speglar som reflekterar ljuset så kan man inte göra annat än att vakna av morgonljuset. Det skulle kännas så tråkigt att dra ner persiennerna för då kan det lika gärna vara molnigt eller rentutav regn utanför. Att vakna till solsken är trevligt. Jag minns när jag och Mattis campade på sladdarön (en ö ute vid mitt lantställe) och vi sov på klipporna. När man vaknade var det hur fint som hellst med morgonsolen, vattnet och natur. Det hade garanterat inte varit samma sak om det varit molnigt.

Ett annat tillfälle där solen spelade stor roll var vid ett av de bästa minnena i hela mitt liv. Morgonen på Sacre Couer i Paris.

Kanske världens mest underbaraste och magiska morgon någonsin!?? Jag har berättat om den förut och jag längtar tillbaka. Jag ska bo i Paris någon gång under mitt liv. Och varje solig morgon ska jag ta mig uppför alla tusen trappor med en crossiant och en caffelatte, sitta där, vara sådär djupt fransk och bara njuta av livet. Kanske sitter samma eric clapton kopia och spelar och sjunger även dessa mornar. Oh mon chérie!

Lkv

Dödstrött. Även om jag sov länge i morse och bara har varit vaken i ca 11 timmar så lockar sängen nå grymt mycket. Det märktes att det är löning och lördag, mina fötter värker :P

Är i stort sett ensam hemma, egentligen inte för brorsan och hans polare lanar på uteplatsen, men de märks inte av så jag känner mig rätt så ensam. SKÖNT! Okej jag har en katt som man kan fundera på om hon har någon bokstavskombination, störd fan. Själv har jag tappat upp ett bad och ska ligga och göra ingenting där nu. Åh vad skönt att sen få krypa ner mellan svala lakan, nybadad och fin. Kanske med en hälsosam kopp te också. Nämen, vad bra det kan kännas att få ta det lugnt och chilla.

Imorgon börjar jag inte förrän 17 på texas. Om Rodde inte ringer tidigare förstås. Det är morsdagsöppet! Justefan MORS DAG?! Äsch mamma är i sthlm och kommer inte hem förrän sent på kvällen. Hon får skylla sig själv.

Badet kallar






LÖÖRDAG



Jag sov till 13 kanske? Och det var så skönt att sova att jag aldrig ville gå upp men eftersom jag börjar kl 15 vare bara att skutta upp och traska hem i regnet. Mysigt väder för att vara regn, det kändes skapligt varmt men när jag nu tittade på termometern och den visar 12 grader så inser jag att det är inte så varmt. Nu varte 11. Nu ska jag kolla vart jag har min cykel, den kan vara stulen eller så har nån ställt in den. Hoppas på det sistnämnda, börjar om 12 min!

Pöss

Meh

Dagen blev typ bra, slutatde bra med texas-söderhielmska-interpool och vart sen upphämtad och nu sitter jag här, igen. Min kost har idag bestått av pommes. Och har stoppat det med att sätta en tandborste i käften. Nu blire skärpning, imorgon har jag beställt endast sallad av Johan i köket. Beachen, snälla...motivation??

Aja nej nu orkar jag inte bry mig mer...

Peace

När det hinner ikapp

Jag är fortfarande sjuk. Knaprar piller som en cancersjuk. Hinner inte äta som jag ska. Stressar som en idiot. Får inte tillräckligt med sömn. Hinner inte umgås med vänner eller familj. Ställer upp på saker jag egentligen inte har tid med. STUDENDEN är nära och jag har inga kläder, ingenting förutom studentmössan. Jag försov mig i morse. Mitt ris är hårt och äckligt. Kass dag.

Jag måste ta mig upp och hälsa på pappa, då kanske jag lugnar ner mig lite. När jag nu ska hitta en lucka för det.

Peace

Stressen bakom allt

Hjälp, suck, nu, slut.

Har stressat som en dåre med uppgifter och inlämningar så jag tror att jag faktiskt kan det här med pluggande. Något som jag också kan är att skjuta upp saker. Men nu är det mesta över (schhh jag har den där musikanalysen i religion kvar men jag skiter i om jag bara får ett G så jag tänker inte göra den). Det dryga är att Hanna, min svensklärare, tidigare sa åt mig att jag inte kan få sämre än VG, allt allt var lugnt om jag inte satsade på MVG, vilket jag inte orkade eller ens hade tid med. Så kommer hon häromdagen i skolan och säger att jag måste läsa en bok och diskutera den med henne. VA?  Aja jag läser väl som en idiot tills på fredag tänkte jag, vilket jag gjorde. Ingen rast och ingen ro.
Kommer sen till skolan och lämnar in lite arbeten, letar på Hanna och då säger hon att jag inte behöver göra den där diskussionen! Åh men kul att man har struntat i att sova för att få den boken klar. Aja, jag slapp prata om boken och har ändå ett VG i svenska B. Hon sa att om hon inte satte VG skulle hon göra tjänstefel. Bra det då..

Nu ska jag få i mig lite mat, försov ju mig i morse så jag hann inte käka. Sist jag åt var pizzan på texas igår. Grattis.

Ikväll ska jag köra nordan ut till balen på engeltofta. Fia och co ska på balen, man ställer väl upp! Men först måste bommar, gafflar och segel på. Herregud. Jag kommer somna tidigt ikväll..

Ser ljuser i tunneln

Ah, har nu skrivit klart arbetet om palestinakonflikten och har nääästan gjort klart hemtentan om viner i frankirke och italien. Helt snurrig är jag med alla kombinationer av sött och surt, choklad, viner som smakar smörkola och blommor och calvadosstekt renytterfilé och gnocci med äpple och rödvinssås. Gah! Hoppas de på texas kan titta igenom det och se om jag gjort nåt stort misstag.

Imorgon ska jag till skolan och lämna in alla arbeten jag gjort klart!

Hejhopp

Ändring i planerna

Nu sitter jag och skriver om Israel/Palestina konflikten istället för vietnamkriget. Tänk att det alltid leder tillbaka till denna konflikt när jag ska göra nåt. Det är som dagisnivå på det hela. Som jag läste i en uppsats;

För att lösa problemet måste någon stormakt sätta sig in, även om detta är svårt (som ovan nämnt), måste det göras. Israel/Palestina måste få tillbaka sina stödhjul, uppenbarligen ramlade de av cykeln för länge sedan.


Så kan man ju tycka.

Men snälla....

Innan fler oskyldiga människor, som bara slåss för sitt eget liv och värdighet, dör för att parterna inte kan komma överänns.


Hejhopp

Gömörra!

Ännu en dag väntar, full av upptåg och roligheter. Om man bortsåg från gymnasieskolans sista ryck med andra ord. Idag är mitt mål att skriva en uppsats om vietnamkriget. Det är dags för att känna sig klar med alla arbeten och kunna luta sig tillbaka öppna en vinare och bara njuta av livet! Men NEJ jag ska skjuta på allting.

Här har vi felet


Inte kuuul

Daaagens :D



Har invigt min nya fina longboard och fått skinkostmackor!!
Har definitivt festival längtan



(bilden är bara en random google bild)
PIZZA på Texas Longhorn!!
Har en ny pizzabagare som gör stenugnsbakade pizzor på min praktik/jobb. Hur awesome som hellst :D



Och Sean Cassidy, såklart



Han får en till bild, min favoritslampa! :D


Back on your shoulder

Jaa ! Jag har hittat min loggbok men har kommit på att jag har den i massa utspridda kollegieblock också! Grattis, Jessica kommer ju aldrig tro att jag skrivit i den. Bajs också!!!

Har iallafall fått mamma att köpa skinkost, har haft små cravings på det den senaste tiden. Jag vet inte om det är för att det börjar närma sig festivaltider och skinkost är klockren festivalmat. Hmm det smakar tobak i min mun, jag röker inte så det är väldigt konstigt. Fy fan va äckligt det smakar. Kombination av tandkräm, blåbärsyoghurt med ytterligare blåbär i, skinkost mackor, paprika och dessutom mina piller som jag råkade ha i munnen för länge så se löstes upp litegrann är inte bästa kombinationen.  Jag ska ta och duscha och sen ge mig av till polhemsskolan och hålla en viss fröken östling sällskap när hon säljer biljetter till brännbollsefterfesten. Hon ska hjälpa mig med min loggbok. Nej nu måste jag få bort tobakäckelsmaken ur munnen.

Peace out sweethearts.

my savior och vapendragare

Dagens D

Som i Drooool :D

Jag älskar bloggen Stewies liv och förlustelser



Living in a dream

Idag har jag hittils gjort

Snoozat i en timme tills klockan blev strax efter 9 och jag insåg att om jag skulle få nåt gjort idag var det bara att ta sig upp och cykla hem. Väl hemma satt jag mig här, vid datorn, och chattade med folk i nån timme tills jag kände att nej det här går inte, jag måste få något gjort. Duschar och får ett sms av Jessica min lärare och mentor att jag måste komma in med min loggbok senast imorgon. Shit, jag som inte har skrivit mycket alls i den under den sista tiden! Och inte vet jag vart den är heller. Den är ju en del de ska bedömma och jag trodde att hon hade den men de det har hon inte. Får leta på den tills imorgon helt enkelt. Hmm aja bestämde mig för att skjuta på det och att mina tånaglar skulle bli lite finare. Gav dem en ny omgång rosa nagellack och genast känner man sig liite finare. Det är egentligen ingen som ser mina glänsande fina tånaglar och jag tror inte det är nån som får för sig att titta heller. Men jag vet.

Sen hamnade jag här igen. Grattis. Jag lagar mat samtidigt. Sen ska jag leta loggbok sen gå till texas! Japp japp peace out.



Ja, det är köket i skolan

Men hallåå :)

Sitter och spelar samma låt igen! Kan inte få nog av den känns det som. Jag är helt jävla blå i käften. Har fått för mig att det är nyttigt att börja dagen med en skål blåbär och jordgubbar. Och vi har verkligen INGENTING hemma. Så det fick bli de sista rågmackorna i frysen och den där skålen till frulle. Inte helt fel. Ajuste, min frukost bestod av 6 piller också. Känner mig antingen som en knarkare eller en sjuk pensionär. Pillertanten jovisst!

Måste bara tillägga att det var ett HUUUGE mistake av Jon Olsson att anställa Isabella Löwengrip aka Blondoinbella som host på JOSS awards. Ville bara säga det.

Nu ska jag duscha sen sätta mig ner och plugga lite.

Pöss

YAY



Nu är whiskyfördjupningen klar! Herregud vad skönt. Känns som studenten närmar sig med stormsteg ju mer arbeten ja får klart. Jag firar det med lite hederlig Beatles musik och klappar mig själv på axeln. Imorgon bär det av till skolan för att skriva om vapenkonflikter i modern tid. Såsom gulfkriget, vietnamkriget eller Iran-Irak kriget. Ska väl försöka ta mig upp till kyrkogården, har lovat mig själv att ta mig upp dit eftersom jag inte varit där sen januari, och gången innan det var januari tidigare år. Fyfy är det så du vill att folk ska minnas dig? Nej när jag dör ska det vara folk där varje dag och lägga nya blommor ;) höhö.


Oviktiga saker

Jag gör allt annat än att plugga. Laga mat, äta mat, kolla på andra delen av JOSS awards, städa lite i köket, blogga och snoka runt på facebook. Nu håller min dator på att dö också, var är sladden??

Take it to the top



Kul då, kommer hem med 100 miljoner piller...eller iallafall nästan så många. Jag har nåt "mellanting" inge virus, ingen bakterie..ETT MELLANTING! Åh...Ska äta piller som inte alls är snälla om man säger så. Typ hur mycket bieffekkter som hellst men det ska få mig att bli frisk. Och jag verkar tydligen inte smitta.



Har ätit sommarens första mjukglass på fnasket med Lollo som samtidigt gjorde slut med mig, kastade ringen och gick. Hon sa att det finns en annan i hennes liv nu. Så nu står jag här, ensam och övergiven, singel och vet inte vad jag ska göra.
'



Köpte ett cykellås till min skrutt cykel för 30 spänn och tog mig hem. Var tvungen att dra hem team newschoolers låt till sin JOSS video. Fick hjälp av sötaste Kalle och nu ligger den på min dator. Lite jordgubbspaj på det och nu känns det bättre mitt i alla mediciner och kärleksproblem. Nu ska jag skriva klart mitt whisky arbete.

Pöss

Och ja det är samma låt som du antingen stängt av i irritation eller har lyssnat på medans du läst.


10 tiden

Jahapp, hem till vardagen då. Måste säga att det kändes skönt att komma hem även om det är tråkigt och stressigt med alla restuppgifter som jag aldrig lyckas få klara. Men världen går ju inte under om jag inte får dem gjorda heller.

Nu på morgonen har jag ringt till hvc (hälsovårdscentralen) och ska dit om 45 min. Ska träffa en Dr.Hector, hmm det namnet får mig att tänka på en antingen sinnessjuk vetenskapsman eller en läskig pedofil (ja jag har kollat för mycket på tv). Vi får se hur det går.

Arlanda!

Sitter med ömmande öron på waynes i skycity. Flygresorna har känts rätt långa men ändå korta. Jag tror fortfarande att jag har lunginflammation eftersom det har gjort ont när jag andats de senaste dagarna och jag har hostat konstant i 5 veckor, dessutom mina öron har aldrig gjort så ont som på de här resorna, hellvete alltså! Aja det får jag se på måndag. Vi blev förvånade att det var så fint väder här, hoppas det inte regnar hemma som det stod på vädret.

Skönt att chilla här men det finns inte så mycket att göra. Tåget går 15.48 alltså om knappt två timmar, kunde vart värre. Vi beräknas vara framme vid 17 och vet ni vad?? Det första smset man får när man är på arlanda är att min longboard har kommit till konsum söder! TVÅ dagar tog det från beställning till uthämtning, det kallar jag bra service! Bara därför så lovar jag att det kommer regna hemma...

Hejhopp fyfan vad skönt det är att kunna prata med folk!


Cuse' mama, mama I'm coming home!

Hallooo! Sista morgonen! Har vaknat några gånger under natten och trott att det varit morgon. Det är så ljust ute på natten och det känns helt klart som om det vore sommarlov. En stilla sommarmorgon, japp det är vad det ser ut som utanför förnstret. Vi är i stort sett färdigpackade, nu väntar bara en sista frukost på hotellet. Våra fina tanter tyckte att "meh ni kunde ju ätit här varje dag istället för i skolmatsalen". Vi är lite sura på våra "värdar" som inte brytt sig ett skit om oss sen vi kom hit. Men vi måste väl träffa dem innan vi åker.

Nu ska jag ta på mig lite kläder och kanske också mitt ansikte.

Hejhopp!

Kanon!

Efter jobbet idag så pluggade jag i nån timme och Emma packade. Vi gick ner och fick en god middag och jag insåg hur mycket jag skulle sakna personalen på savonia restaurangen. De ser ut som surtanter men är hur söta som hellst, även om de är kass på engelska! Vi mötte upp Johanna utanför hotellet idag igen och mötte Meri och Tiina nere på ett resande tivoli och cirkus. Vi letade såklart upp "virvelvinden" (vilket fult namn egentligen!) och åkte en gång, Meri och Tiina vågade inte...Men Johanna och Emma är som jag "ju snabbare desto bättre". Så Johanna bad lite snällt om extra snurr till killarna (som för en gångs skull såg ganska bra ut för att vara finnar! ;D ) Med lite blinkande med ögonen fick vi en sjuhellvetes åktur. i beslutade oss efter att ha ätit lite sockervadd att åka en gång till. Den här gången fick vi åka gratis och det var lika roligt.

Yra i huvudet gick vi bort till sjön igen och slog oss ner i solen. Det är verkligen sommar här i Kuopio, varm sommar. Vi satt där i nån timme och njöt innan det var dags att gå tillbaka. På vägen gick vi förbi tivolit och tänkte att "vafan vi har ju fortfarande våra biljetter". Såklart kunde vi inte låta bli att åka ännumer och de tog inte våra biljetter den här gången heller. Det gäller att utnyttja att man är kvinna ibland!! Vi insåg att vi skulle få åka hur mycket vi vela och de skulle snurra oss till vi skulle spy. Vi var rätt nöjda och ska jag vara ärlig så snurrar det fortfarande litegrann när jag sitter här på rummet och skriver.

Aahh dessa sista dagar har varit jättebra här i Kuopio!
Nu ska vi se om de polerat klart golven nere i gymet. Hasta luego!


Att lacka ur

Javisst älskar jag att vara inne när det är sol ute. Jaa jag trivs i instängda rum med brist på syre! Tur att man jobbar utan lön inomhus så att man slipper gå ut! Och jävlar vad bra det är att jag fortfarande har skoluppgifter kvar att göra så att jag inte behöver gå från datorn ut i det hemska vädret! Japp japp jag avgudar det ord som heter VÄRDELÖST!

Noooo

Inge gym för de polerar golven...TYPISKT!!

Då blire film istället...och sova säng..näst sista natten!



I know you want it

Åååh boardlife folket är så jäävla schyssta, de fixar rosa hjul av samma kvalitet till mig istället för de som egentligen följde med! Snabba är de också :) Tar väl ett tag för brädan att komma, hoppas det inte regnar i en vecka när jag fått den bara...

Idag har vi jobbat på hotellet igen, det var mycket roligare än kummisetä, inte för att det var så mycket att göra och de är riktigt kassa på engelska men det känns mycket bättre. Sen nu på kvällen har vi hängt med Johanna, Meri och Tina i det varma sommarvädret. Folk springer runt i bikinis så ni kan förstå hur underbart väder det är! Vi har suttit vid en liten sjö, deras motsvarighet till boulongern, dit alla ungdomar går och chillar...och festar på helgerna ;P

Nu ska jag tvinga ner Emma till gymmet så man känner sig lite duktig efter desserten vi fick efter middagen. Själva maten var inte att hurra för. Torr renskav, potaitsmos(!) och suuura lingon. P O T A T I S M O S äter vi minst en gång varje dag. SKAPLIGT less. Tur att den smakar rätt bra. Fick kladdkaka och glass igen idag...mumma! Men nu blire gym.

Ajuste, nu längtar jag inte ens hem längre. Har det såå bra här :D

Hejhopp!

JAAA jag hade jeans och höll på att dö av värmeslag, dessutom ser jag ut som en jätte på bilden.
De andra tjejerna sjukt långa och smala!
Och jättetrevliga :)


Jobba jobba joooba är det som väntar

Jahaaaappp då var man fattigast igen då. Efter velande fram och tillbaka bestämde jag mig för vilken longboard jag ville ha, och det blev ingen billig en. För jag är sån, hellre lägger jag ut alla mina pengar på good shit istället för att snåla och ta nåt som "duger". I det här fallet är det över 3 lax det gäller meeen studiebidraget kommer nästa vecka och jag ska jobba på lördag och kommande veckor. Nu jävlar måste jag bli nöjd. Jag skämmer bort mig själv med dyra prylar AND I LIKE IT.

Det blev förressten en Loaded Dervish (JAA mainstream men om alla säger att den är så jäävla bra så måste den väl vara det, tänker inte chansa!) Anledningen till att jag velar är att snålcarro som inte har velat spendera en krona på någonting de senaste månaderna står och hoppar på min axel och biter mig i örat.

Hejhopp nu ska jag skriva om whisky.

Puss


Hungrig som ett djur

Startar morgon med HOFFMAESTRO & CHRAA på högsta! Våra grannar må hata oss men hey, vi ska upp och jobba på deras frulle så lite kul måste man få ha!

Som jag sa så ska vi jobba på hotellet idag, alltid kul med omväxling. I kväll ska vi hänga med Meri, Tina och Johanna, imorgon med för då äre nån festival här och sen äre raka vägen hem till sverige som gäller!

 

Peace out


Happyland

Nu har jag faktiskt roligt här :) Vi har pratat mer Meri och vi ska typ gå på nå tivoli aktigt på torsdag. Vi har fått vara på hotellrestaurangen idag, egentligen jätte dött och rätt akward men vi hade kul ändå och lärde oss servettvikningar av en tant som vi från början trodde bara var suris som alla andra men som visade sig vara snäll innerst inne, fastän hon kanske har svårt att visa det. Eleverna är typ hur kassa som hellst, alltså verkligen riktigt dåliga. De är totalt oengagerade och kan ingenting!! Lärarna försöker lära dem men de lyssnar inte och gör inte som de säger. Haha det är väldigt vad det skiljer sig. Nog för att de är ettor men det behöver väl inte vara retards för det??





Nu ska jag och Emma snart gå ner till gymmet och sen bastun igen som vanligt. Ska bara låta maten sjunka in. Fick dessert idag å :D Höh


The storm

Moooorrn!

Det är illa när ens kläder börjar ta slut, jag måste använda stringtrosor vilket inte är mina favoriter! Det var tänkt att vi skulle gå upp kl 8 i morse men det gick inte. Så vid 10 började jag röra på mig och visa livstecken. Marlene och Emma har nyss pratat med Tiina som verkar vara glad att vi sagt nåt. Sari däremot verkar förbannad. Stört. Vi ska äntligen få göra det jag ville, arbeta på skolan och se hur de gör. Jamenar, jobba på en restaurang kan jag göra hemma, jag ville hit och se hur de gör på andra skolor!! Inte vara med på någon svensk lektion och prata svenska med eleverna, för svenska pratar jag hemma. Nu ska vi käka lunch och sen gå och jobba på hotellrestaurangen!! :D

På natten

Idag har de bytt personal på hotellet, receptionisterna är surkärringar men eleverna som praktiserar i restaurangen var jättesnälla och duktiga på engelska. Riktigt bra service folk! Vi ska tydligen inte jobba på kummisetä nå mer och våra tjejpolare härifrån hade fått en utskällning av lärarna som skulle ta hand om oss att DE inte hade tagit hand om oss.




Okej så 17-18 åringar ska ansvara för våran vistelse, det tycker inte jag låter schysst. Marjaa (en tjock jävla kärring som gjorde mig skitförbannad) skyller ifrån sig på allt och alla, att vår skola har ljugit för dem från första början, att vi var skyldiga dem massa saker ,att vi är otacksamma eftersom vi får mat (okej så vi ska svälta?) och att tjejerna inte tagit sitt ansvar. "Vi har lärare som vi betalar för att ha er här" jaha? men vi har inte sett skymten av nån förutom på måndagen och tisdagen. Hon sa det som att det är vårt fel alltihop och att de inte har gjort nå fel. Näe men tänk på att kanske vara lite ödmjuk och lägga ner lite tid på gästvänlighet när ni så gärna ville ha oss hit. Det vore bra om ni svarar när man hör av sig till er och bra att ni betalar era anställda för att göra ingenting. Meri (en av tjejerna som vi har kontakt med) var ganska så pissed på henne också. Haha det ska bli kul att träffa dem imorgon.

Det kanske inte är så konstigt att vi har velat åka hem (och Marlene vill och ska imorgon) om man har folk som säger att de är ansvariga och vi får inte göra si och inte göra så men att de samtidigt inte visar intresse överhuvudtaget.

Nej jag vet hur jag får det bra om jag får göra det själv och prata med folk på en vuxen nivå. Om de hade pratat med oss som vuxna från första början och förstått att vi kan kommunicera som riktiga männsikor vi också hade det garanterat inte upstått några problem. Sen att allting går som en löpeld och det sägs saker som inte stämmer gör mig bara förbannad. Hela skolan behöver inte veta att vi inte trivdes och ville åka hem tidigare och man behöver inte skälla ut folk som inte har ett dugg utav ansvaret. Dessutom anta och sprida rykten som inte är sanna är inget som vuxna människor gör...åååh kärring!!



16 tiden

Sitter och lyssnar på Thåström i ett kokade hotellrum. Måste ta tag i longboarden nu, har suttit på bl.a. BLF's hemsida i några månader nu men fortfarande inte varit nere på seafun och kikat. Jag vill bara ha en skön bräda hellst med rosa hjul som jag vill matcha med min väska. Tänkte att jag kan ju beställa en bräda nu så har jag nåt att längta hem till...fast sen kom jag på att jag redan längtar hem!

Nej nu

Jag orkar inte strula, nu är jag här och jag kan jobba på Kummisetä. Vad nån finsk kärring säger bryr jag mig inte om. 4 dagar, 4 dagar?! Jag har väl varit med om värre...

Dag 8

Sket i frukosten idag, ingen orkade gå upp för att äta kisällis torra macka och skruttiga burk med yoghurt.  Blev väckta av personalen som ryckte i dörrren antagligen för att komma in och byta lakan, men vi hade reglat dörren så de fatta att vi låg och sov. Värmen håller i sig trots allt, det är INTE 12 grader och moln ute :D

Undra vad Tina och Sari tänker om de har fått höra att vi inte trivs och vill åka hem, tja de visar ju dåligt intresse av vår vistelse här och de ska vara dem som får oss att trivas. Kanske därför vi inte hört av dem sen i typ onsdags? Aja, det är faktiskt bara skönt...konstigare människor får man leta efter.

Lunch då? Ja jag hoppas inte på leverbiff igen :S Men nybakt bröd jatack :)

Söndag

Ännu en till kväll på Kummisetä avklarad. Idag var det bara två i servisen. Lyckligtvis de två snällaste så det var inte lika jobbigt som i fredags. Tyvvär ska inte de jobba nåt mer den här veckan :( Det var tokvarmt idag också så vi höll på att smälta bort. Helt plötsligt kom det ett skyfall med åska och blixtar på köpet. Mysigt med åska :) Vi blev lite blöta men det var bara skönt. Sen kom solen fram och det kanske var 22 grader när vi gick hem vid 21.30.  Imorgon ska det bli kallt och vi får ingen mer hotellfrukost :(

Nu ska jag ta en dusch och sen ta och sova :) Imorgon är det Norges nationaldag och jag har namnsdag på torsdag!!

Morgonens låt


Förressten

Det är illa när man har lessnat på den finska spotify reklamen....

Jag trivs rätt bra här egentligen, det är bara det att jag inte vill vara på kummisetä. Vi ska gå dit och jobba idag iallafall. Jag och Marlene gjorde massa annat igår istället för att jobba, tänker inte säga vad än. Men Emma blev tvingad att gå dit av sin mamma. Först ville hon gå men när hon kom hem..."ALDRIG MER" hon som ändå har det "bäst" där eftersom hon kan prata finska och därmed blir accepterad. Nu är det jag och Marlene som vill gå dit och visa vad vi går för och Emma som vill hitta på annat. Så det kan bli.

Verkar som att det blir sista dagen i värmen nu iallafall, imorgon ska det bli 12 grader och molnigt :(
Nu ska jag duscha och sen äta frukost!

Puss

Älskar horoskop som stämmer


 


Min korta syn om...

Vill du kalla dig anarkist? Okej fine, men kom då inte och ta del av samhället, bo du på din gård, ät din mat som du SJÄLV fött upp och slaktat, odlat och skördat med EGNA redskap. Åk i din vagn som du själv byggt eller om du vill kan du ju köra din egenkonstruerade bil. Hur skulle ett samhälle kunna fungera utan någon som styr? En grupp behöver alltid en ledare, stor som liten grupp är det nödvändigt. Sen hur stor makt denne ledare har kan ifrågasättas, det är ju inte så att jag är för diktatur och heller inte faschism eller kommunism så att det blir extremt så alla måste sys in i robotsamhällen :S

Shit, och att flytta makten så högt upp som EU - näe det är heller inte helt ok. Det skulle ju på ett sätt vara skönt och se hela Europa som ett land och kunna resa fritt och så men hur blir det med ekonomi och maktfördelning. Hello vi i Sverige kommer ju inte få något att säga till om. "Halllå EU våra sjöar förorenas!!, våra barn får dålig utbildning!!, vi har ingen bra sjukvård!!" Svar "aaah men lilla Sverige, ni får nog vänta, Folket i andra länder har det liiiite sämre så vi kanske kan räkna med er i budgeten om 15 år, tack hej"

Då kommer det inte bara bli klass samhällen, nej då har vi nationsklasssamhällen.
GRATTIS


Ensam på rummet

Sommar sommar sommaaaar...och här sitter jag och skriver om whisky. Att man aldrig lär sig att göra uppgifter när man får dem..

A men nurå?

Klockan är 22 och det är kanske 17 grader varmt ute, skämtar inte. Idag har jag upplevt sommar för första gången sen september/augusti. Olyckligtvis började vi jobba idag och såklart på en uteservering. Gaaaalet varmt. Det enda positiva i utbildningssyfte med att vara här är att prata engelska, annars lär jag mig mera hemma på kära texas longhorn. Här är allt bara drygt och det blir extra komplicerat eftersom att allt är på finska och de flesta är JÄVLIGT KASSA på engelska. Herregud, jag skulle kunna ge väldigt mycket för att få åka hem lite tidigare eftersom det här känns som slöseri med tid, bortsett från att jag får en del skolarbete gjort och att det är skönt med sommarvärme.

Min kropp säger åt mig att sova och jag säger inte emot.
Godnatt

14

Fredag, idag ska vi börja jobba. Marlene har redan gått iväg eftersom hon börjar 1½ timme tidigare än oss. Vi mötte Sari tidigare idag och fick skjortor och massa papper. Tydligen ska de på restaurangen vara "roliga" jaa det hoppas vi att de är så vi får ha lite kul när vi jobbar utan lön :P Har faktiskt varit riktigt duktig med pluggandet det senaste dygnet. Har skrivit klart revolutionsuppgiften och har kommit en bit på arbetet om whisky. Härligt.

Känner lite i kroppen att vi tränade igår hoppas vi får sluta i tid så att vi hinner hem och kan träna lite ikväll med, hehe.

Hejhopp

Ööööhhh, skönaste känslan i kroppen efter först plugg, (gjorde klart ett arbete idag!! :D) träning och bastu. Dagen var hur soft som hellst. Började med awesome hotellfrukost och sen en god lunch efter det. De lagar typ bara mat till oss för det är tydligen extrem lågsäsong på hotellet. Det gör det bara det skönare för oss att inte behöva slåss med 100 finnar. Har kanske sett 10-15 andra gäster på hotellet. Marlene och Emma gick ner till stan där allt var stängt medan jag fick en hel del gjort på franska revolutionen. De kom hem och höll på att dö av värmeslag, tydligen var det hett ute. Efter några fler timmars pluggande gick vi ner och åt middag. Det enda negativa med deras mat är att ibland får vi en konstig vinegrette i salladen som är jättesöt och smakar vitpeppar. Idag fick vi kycklingsallad, och den var dränkt i den där vinegretten. Det var faktiskt gott men vi irriterar oss fortfarande på den.



Sen efter middagen och lite facebookande gick vi ner till gymet och gymmade i drygt en timme, skööönt eftersom jag inte rört på mig alls idag. Det följdes av någon timme i saunan. Jättefräsch och den blev varm fort. Kommer sova gott inatt jag. Nu tror jag vi ska kolla på en kort film och sen sova. Imorgon börjar vi jobba!!
Hittade gamla bilder på mig när jag kikade på min bdb :D



I brist på annat



Han till höger såg ju konstig ut.. muskler, ja okej men de var inte fina


Kriistii!!


Här är klockan strax elva, en timme före er där hemma.
Vi gick upp vid 9 för att äta frukost nere på hotellet. Skolan är stängd idag och imorgon såå vi får vänja oss med hotellets mat ;) Till min egen förvåning är inte jag den som är segast i sällskapet, tvärtom, jag som folk alltid brukar få vänta på är alltid klar först och säger "nuuu gååår viii" dessutom är jag först upp ur sängen om mornarna. Vi ska få lunch om en liten stund för sen går kocken hem. Alla affärer ska tydligen vara stängda idag till skillnad från där hemma där vi har öppet jämt. Det gör inte mig något ioförsig men emma och malle ville shoppa. Jag kanske kan sätta mig och skriva lite historia efter lunch.

Sen vill jag ta en lång promenad i det vackra varma vädret innan vi ska träna och basta :D
synd att jag inte hade med mig mer träningskläder..men de får duga!

Hejs sålänge!'


Thunderstorms

Nu börjar vi trivas här i grannlandet :)
Den här dagen harn bjudit på solsken och sommarkänslor, vi får nu mat 3 ggr per dag och personalen är trevligare mot oss. Vi har också utforskat området runt omkring och det är pubar var man än vänder sig.

Fia: Jaa det finns massor av upcider i affärerna och nej vi har inte köpt nå..än!

Imorgon har vi en helt oplanerad dag så vi ska ta oss in till centrum och jag tror Emma ville shoppa. Jag vill bara sätta mig ner och njuta av sommar/vårvärmen på någon uteservering. Idag såg vi förressten några som badade nere vid stränderna. Nja, så varmt kanske det inte är men finnar är finnar.


 


Nu vill jag ha sommar

Amen om man var rik då...



Ca  12000:-
(på rea!)

+
att man måste ha en hel del övrig utrustning som inte är skitbillig

Chraa

När man är här och inte har något att göra så sover man tydligen. Har nyss vaknat upp efter 4 timmars sömn och drömmande. Vi har gått runt i sommarväder hela förmiddagen fram till lunch. Det firas idag och flaggas och grejjas till minne av nån Snellman som byggde upp kuopio efter nåt krig och bla bla. Vi gick runt med några tjejer i vår ålder i några timmar innan vi fick skjuts tillbaka till skolan för att äta lunch. Jag kan säga att jag inte kommer äta leverbiffar i framtiden, det är ett som är säkert. Tur att finnarna verkar gilla lingon liite mer än vad jag gör så det finns alltid lingon, och youghurten vi äter på morgonen är lingonyoghurt. Kul att jag för bara nån dag sen sa att jag kunde äta lingonsylt till allt! Och åt det till kladdkaka som förövrigt var en bra kombination av sött och syrligt.

Jag kommer inte kunna sova ikväll så jag får väl göra det som jag skulle gjort när jag sov, skriva på mina arbeten.

Har kommit på en av de sakerna jag saknar mest från kära Sverige (jag talar positivt om sverige!!) är lysmelk, nivet den där plattrunda chokladen som man köper i lösvikt. Jag har cravings..


22.22

Vi vet att man ska vara glad över det man får. Men vi vill alla hem. Kuopio är en dyr, tråkig stad med människor som tänker "sköt dig själv och skit i andra". Nu ska vi kolla på film och sova tills imorgon. Hoppas varje dag blir bättre, längtar tills vi ska få jobba!
Dock ska vi bara jobba 5 dagar (!) vi missar alltså ytterligare 5 apu dagar. Taskig planering. Vi ska göra...eeh ingenting?

Imorgon 3 timmars guidad tur i kuopio av några 1 års elever som övar svenska.

Torsdag, inget program, vi ska väl shoppa eller nåt, det har jag inte råd med men man kan väl kolla i affärer kanske.

Fredag jobba 14-21
Lördag jobba 14-21.30
Söndag jobba 13-21

Måndag "FREE joining classes at the college"
Tisdag "FREE joining classes at the college"

Onsdag jobba 15-22.30
Torsdag jobba 14-21.30

Fredag HEEEM

Tisdag





Idag fick vi ingen middag på skolan, det ska inte vara så men tillsvidare kommer vår skola kompensera för den mat vi måste köpa själva. Vi vågade inte köpa alltför dyr mat men vi var så jäkla hungriga att allt var gott. Men den där pizzan....så jävla god!1200 kalorier men annars lära jag väl svälta ihjäl.

Nu blire franska revolutionen sen film och sova.
pöss

Tillbaka på rummet

Vi har nu fått en rundtur på halvdan svenska i olika salar. Tre lektioner har hunnits med, två i svenska och en i arbetsmiljö på finska/svenska/engelska. Vi fick äta lunch i skolmatsalen och det känns hela tiden som att vara ett djur på zoo för alla stirrar och iaktar oss hela tiden.

Både jag och Emma har sovit en stund, kunde inte göra något annat än att bara däcka i sängen. Verkar vara jobbigt att resa och helatiden se nya saker. Vi ska på en till svenska lektion om ett tag och prata med nya elever...dags att gå!

Bra att jag uppdaterade innan vi gick...
På den här lektionen pratade vi mer, både engelska och svenska. Det är faktiskt lättare att prata engelska när man måste tänka på att prata "lätt" svenska. Lektionen var med lite äldre och nu ska vi gå till stan med några av dem. Eller så skulle vi få skjuts :P Tydligen så får vi ingen mat av skolan ikväll. BRA polhem att ni säger att vi får all mat. Middag är inte billigt när man är inte ätit sen halv 11...

Hejs

Gooood morgon!!!



Klockan är 7 här men 6 hemma. Carro var uppe först och nu är alla på g. Vi ska äta frukost om en liten stund och sen få en rundtur runt hotellet. Igår tänkte vi sova vid 20, alla gick och lade sig meeen sen så ville vi kolla på avatar så vi somnade inte förrän vid 22-23. Sjukt bra film. Dags att fixa sig lite och möta den finska morgonen med ett leende! (?)

FINLAND

Position: Hotellrummet 220 på best western hotel i Kuopio, Finland
Rest: Tåg till Arlanda. Flyg via Helsingfors till en liten plutt flygplats utanför Kuopio, taxi raka vägen in till hotellet
Mött: Folk man kände från skolan som skulle till Turkiet i en månad, Flygpersonal, Trevlig taxichaffis, lärare i Svenska samt 3 elever varav 2 vi mötte hemma i Gävle.
Humör: Hemlängtan
Planerar: Äta, kolla film, sova

Jaha, vi åkte från ett grått men grönt Sverige och kom till ett ännu gråare och minimalt grönt Finland. Det var lite kul att flyga och det gick lätt att ta sig från och till flygen. Väl när vi kom till skolan mötte vi personal varav en vi träffade hemma på skolan förra året tror jag, Lärarna var/är väldigt konstiga och verkar inte ha så mycket koll, sånt ger mig dålig magkänsla. Tjejerna, tja de är ju snälla och det är garanterat svårt att prata med främmande personer, vi är bjudna på fest om vi vill. Det första de frågade om vad vi ville göra på kvällstid var "vill ni kanske gå på nattklubbar?" Nej jag ska INTE dricka alkohol. Det har jag lovat och jag ska plugga alla rester jag har. Punk slut.

Eftersom det är en skola vi bor på så är det elever överallt. Vi ska äta frukost 07.30 imorgon i deras skolmatsal. Sen ska vi vara med på lite lektioner varav nån svensk lektion som läraren inte kommer närvara vid så vi ska dela upp oss i grupper och ha "kulturella samtal" med eleverna. Haha. Hjälp.

Nu ska vi käka middag :)



Vi är på gång

Gick och la mig strax innan 02. Somnade kanske någon gång mellan 03 och 04 gick upp vid strax efter 05. BRA trött man är då. Marlene och Emma var på tågstationen när jag kom och nu sitter vi och väntar på att få gå ombord på planet som ska ta oss till Finland. Vi ska byta flyg i Helsingfors och beräknas vara framme i Kuopio ca 14.10.

Jag i min vanliga mys outfit försökandes sova, gick dåligt

Marlene trivdes inte så bra med att åka baklänges..Ingen pizza lagd än

Så ser läget ut just nu, tillsvidare!
Planet går om 35 min.


Förressten!

Nu är planerna tillbaka på Åre säsongen 10/11. Australien och allt annat är uppsatt på en väntelista, ta nåt och dricka i baren eller kom tillbaka om en liten stund så kanske läget ser lite annorlunda ut. Lollo har sagt att hon nog är på, och Fia också. Det är roligare att göra något med polare än att sticka iväg själv.

"Jag kan inte säga nej, det går inte när du rör vid mig"

Aaaah, jag åker bort i nästan 2 veckor från och med imorgon :D De senaste dagarna har gått fort. Jag har knappt varit hemma eftersom jag inte kan låta bli att sova borta, det är ju så mysigt att sova 2! Nackdelen är ju att jag inte får nåt vettigt gjort som man kunde gjort om man varit hemma, typ städa eller göra mina restuppgifter. Nu börjar jag känna lite press och stress som smyger sig på men det ska nog gå bra, om jag inte får mvg så aja..jag är duktig iallafall! Sen har jag jobbat och haft praktik och inte haft tid för så mycket annat, det var galet med folk på texas på lördagen när det var cruising. Haft så himla roligt på texas de 3 veckor jag varit där!

Imorgon åker jag till landet som vi älskar att hata, FINLAND. Hej och hå hur ska detta gå?


Våra lärare tror att vi ska bli bortrövande till ryssland och aldrig komma hem igen. Spännande.
Det vi ska göra är att ha praktik och besöka en finsk hotell och restaurangskola. Vi ska bo på ett hotell som drivs av skolan med elever och anställd personal. Jobba på en restaurang som ägs av en av lärarna på skolan uppfattade jag det som. TYDLIGEN ska folk i dessa trakter vara kassa på både svenska och engelska, tur att vi har en finsktalande tjej med oss från klassen!! Hoppas bara hon förstår dialekten.
Det är jag Marlene och Emma (som kan finska) som åker. Jag ska försöka hålla bloggen uppdaterad med bilder och vad som händer, kan ju kanske vara lite roligare att läsa än det vanliga "idag har jag gjort..." och "ikväll ska jag.."

Det visar sig!! Nu ska jag försöka packa klart och få lite sömn.
Pöss

Vägarbete

När jag kom hem igår blev jag smått förvånad. Jag skulle cykla upp på cykelbanan då jag upptäckte att den inte fanns. Bara en stor jordhög. Bergsgatan upphör aldrig att förvåna mig. Ibland har vi inga träd, ibland har vi sågspån överallt ibland har vi nya träd ibland får vi ny asfalt, ibland tar de bort asfalt. Undra ja när de tänker bli färdiga nu när de har hållt på i flera år.


Blå i munnen men fortfarande röd som ett lingon

Haha! Jag är blå i hela munnen, hade massor av frysta blåbär i min yoghurt som jag bl.a. åt till lunch. Nu är jag helt lilablå i munnen och det är inte vackert. Blåbär innehåller jättemycket antioxidanter, vitanminer och mineraler och dessutom smakar de förjävligt GOTT! 



250 miljoner kg blåbär produceras i Sveriges skogar.

7% av alla blåbär plockas medan resten blir föda åt djur eller faller till marken.

Den typ av granskog där blåbär växer täcker 17% av Sveriges yta.


J'ai Jeté mon coeur

Jag är sen igen, jag börjar om en timme och har inte duchat än :D
Fasstnat framför travelchannel som vanligt. Idag visade de massor av bra program om olika spritsorter och vin från sydafrika! Skitbra att ha en kanal som man lär sig något av, speciellt när jag vill bli bättre på drycker i allmänhet. Jag är så oerhört sugen på att testa ett vin de provade,  det var ett vitt (tror det var cabernet sauvignon) lagrat från 87och det var inte chardonnay men det smakade som det och hade ljuvliga honungsaromer och aaaah vad gott det såg ut!! Producerat i Constantia.
Ett vin som skiljer sig från den average typen av tillverkning av söta viner när man antingen låter druvan frysa eller tillsätter alkohol. Här lät de druvorna skrumpna (det gör man ju med andra viner med, tex i tyskland). När jag fick se det i "verkligheten på tv" och inte läsa om det i nån bok blev det så mycket tydligare.

Åh jag älskar vin.



Ett måste är ett måste, även om det innebär plugg

Måndag, eller tja..."söndag" för mig. Men se ingen vilodag här inte! Gick upp vid 08 imorse för att efter en hälsosam grötfrukost gå ut och gå. Sköönt att få röra på sig på morgonen. Det är som en annan miljö fram till 10-11. Efter att ha gjort en kanongod lunch gick jag till skolan och slösade bort ca 3 timmar. Jag skriver om franska revolutionen, och jag kan egentligen allting och jag vet vad som hände men inte på ett bra sätt så att jag kan få ner det på ett jävla papper. Sen har jag bara den industriella revolutionen kvar, ett arbete om whisky och en hemtenta om viner i frankrike och Italien kvar. Skulle vilja göra en läslogg och ett författararbete också eftersom det skulle innebära MVG i svenska B. MEN det kommer ju inte att hända.

Somnade förövrigt i badkaret senare på kvällen, jag kommer nog säkert dö av det en vacker dag. Nej usch det skulle vara att TYP göra det till en familje grej. Vad hemsk jag är. Bäst jag slutar, haha.

Hejs!

Take it to the top

S-E-R-I-Ö-S-T

Skippar Australien och USA(hittade en halvsvensk familj i San Diego som lät lockande), jag ska till Bali! Har kikat runt på massa länder och ställen att åka till och Bali tar fan hem priset! Jag har läst och läst och sett en del bilder. Framförallt läsningen fångade mitt intresse. ALLA vill verkligen tala om hur underbart det är där och att man MÅSTE åka dit. Jag är på!

Har inte hittat nån jobbmöjlighet där men en långsemester där på nån/några månader dit och runt i öviga Indonesien/Thailand/Malaysia är ett måste :D
Men jag tänker inte åka själv!



Röda fanor (y)

Idag var det luuugnt på texas, jag och malin som kom in vid 18 "slogs" om att få nåt att göra. Haha, det spöregnade så jag tror inte folk orkade gå ut, speciellt eftersom halva stan säkert var bakis halva dagen. Jag var nykter igår men vi får ser hur det blir ikväll. Ska tagga hem till Linnea och Kurt i deras nya lägenhet men jag måste kanske fräscha upp mig först. Jag är taggad på party men jag vet inte hur de andra är...Det är jag och Afasi som pumpar pumpar musiken just nu!

HOFFMAESTRO är ju förövrigt på maxim just nu men vad är väl en bal på slottet?
FAN FAN FAN!


Great..

Tur att mamma väckte mig vid halv 2! Jag minns att jag blev irriterad på väckarklockan runt 10 men inte ville jag gå upp då inte...rätt skönt att vara utvilad i nya mjuka sänglakan. Dessvärre har mitt täcke tappat sin fluffighet...tråååkiigt, mysigheten försvinner då också. Jag kanske har andra saker att oroa mig för än ett platt täcke. Kanske att städa mitt rum..det ska jag göra snarast! Fast inte nu...jag börjar om 45 min och har inte gjort mig klar än. OJDÅ


RSS 2.0