It's 7 in the morning and you lost all your money

Underbar dag! Vaknade redan vid 06 på bortaplan, det gjorde också han jag låg brevid vilket bara kunde leda till en sak. Klev upp en och en halv timme senare när sängens ägare åkt till jobbet. Jag drog ut hans täcke till soffan och mös för mig själv framför tven innan jag bestämde mig för att det var dags att bädda och åka hem. Väl hemma tjatade jag med mig Lollo att följa med och träna. Mycket riktigt var vi där en dryg timme senare, hoppade och studsande med en manlig ledare med krusiga pippilotter. Roligare pass har jag inte varit på! Svettiga och äckliga gick vi till ett solarium för att påskynda föråldrandet av hyn och utsätta oss för cancerrisk! Mysig som jag kände mig efter både träning och solning tog jag farväl av Louise för stunden, åkte till Flanör och köpte mig en sallad. GOSH vad hungrig jag hade hunnit bli. Det var ju 6 timmar sen jag åt frukost! Jag fick min sallad med avokado, marinerad paste, räkor och skinka samt med lite bröd och dressing och tog mig hemåt i det vackra vädret. Lunchen avnjöts på min balkong, kallt kanske man kan tycka men jag hade krypit in i en fleecejacka och när solen tittade fram mellan vinrankorna blev det liksom oslagbart!



Jag har tänkt duscha allt sedan dess men jag har fasstnat i telefon och här på bloggen. Nu ska jag bli ren och fin. Ikväll möter jag upp alla mina vänner (nästan alla iallafall) på heartbreak där vi ska klå alla på quiznight och fira Jimmy 32 år!!! (Äldst i gänget men yngst i sinnet?) Kan sluta hur som hellst.



Men hur som hellst måste jag vara på benen imorgon vid 12 för då vankas det lunch hos mormor och morfar! Det är kanske just det jag behöver efter ikväll.

Nu så ska jag fortsätta dunka volbeat och dansa i hotpants och bh!

Söndag

Idag är jag sur. Som en för gammal mjölk, men utan lukten förstås. Fan va sur jag är. USCH. Vissa människor tål jag inte..

Tur att jag ska gå o jobba om en timme så att jag får annat att tänka på :)

En öl kanske?


Torsdag = pannkaksdag

Ikväll ska jag göra superpannkakor. Jag tänkte inte fylla dem med det vanliga. Om det blir lyckat ska jag sen meddela vad det var, blir det misslyckat kan vi glömma att jag sa det. ÅÅhh jag som redan har tandvärk!!

Ikväll ska det dansas och kanske lite alkohol kommer med nånstans. Jag ska ju jobba hela helgen och kommer inte kunna gå ut annat än ikväll. Vi startar med quiz night sen får vi se hur det slutar :)

Jävla tandvärk!


Små möten

Hej. Vet ni vad? Igår var jag på dejt, spännande, först hämtade vi mat, sen åkte vi ut till havet vid vårvik och käka och pratade om allt mellan himmel och jord. Han som jag var på dejt med visade sig vara en hur snäll människa som hellst, fast det räknade jag ut innan vi bestämde att vi skulle ses igen så jag gick inte ut med en helt okänd. Sen övertalade han mig att dricka kaffe hemma hos honom och prata ännu mer innan han skjutsade hem mig. That's it! Inte krångligare än så. Vänner kan man inte ha för några av. Och jag ser det som en kompisdejt.




Att lacka ur

Hoppet om ett regeringsbyte börjar tyna bort. Jag respekterar helt och fullt de som röstar på alliansen och vet VARFÖR de gör det och har åsiker som faktiskt har med politik att göra.
Många som jag ser på facebook och som jag träffar verkar ha den skevaste bilden och anledningarna till varför de röstar på moderaterna till exempel. Det kan vara allt från att "nää mona verkar ju vara en gammal hippie och därför röstar jag på moderaterna", -men vad tycker du om deras politik då? "nää vadå man kan ju inte låta en knarkande kommunist vinna valet"

ÅH JÄVLA INKOMPETENTA OBILDADE MÄNNISKOR!!! FOLK SOM INTE HAR KUNSKAP OM PARTIPOLITIKEN BORDE INTE FÅ RÖSTA.  DET ÄR ALLTID DE SOM INTE KAN SOM KLAGAR MEST, DE SOM INTE ÄR PÅLÄSTA OM VAD DE EGENTLIGEN GÖR NÄR DE LÄGGER EN RÖST PÅ ETT PARTI. JAG TALAR OM PERSONER SOM RÖSTAR BÅDE RÖTT OCH BLÅTT. DET BORDE VARA LAG PÅ ATT HA KOLL, OCH VETA VARFÖR MAN RÖSTAR. DE SOM LÄGGER EN RÖST PÅ MODERATERNA FÖR ATT DE TROR ATT DE GER EN "STÄMPEL" AV ATT VARA "LITE FINARE" ELLER DE SOM LÄGGER EN RÖST PÅ VÄNSTERPARTIET FÖR ATT VERKA "ARBETARKLASSKULTURELL".

svårt att förklara men aaaaaah vad arg jag blir


Freeedag

Hela eftermiddagen har jag stått i köket. Det har stekts pannkakor med en diskret smak av kanel och kardemumma. (TYP DE BÄSTA PANNKAKORNA JAG GJORT). Och jag har gjort en äppelkaka vars smet var gudomlig, kakan blev skitsnygg men smaken på den får jag återkomma med när jag smakat vilket jag tänkte göra lite senare. Nu är jag så tolkmätt av alla pannkakor. Jag åt såklart för många.

Ikväll blir det 15 års kalas på slick! Det börjar om 2 timmar så nu sätter jag fart in i duschen!



Jag vet var jag står, vet du?

 

Klicka på bilden


Nu längtar jag

JAG HAR FÅTT JOBB!! I RAMUNDBERGET!! HELA VINTERSÄSONGEN!!

IN YOUR FACE ARBETSFÖRMEDLINGEN!!

Jag åker i november/december och kommer hem senare på våren.


Fakta

Kamera sökes/köpes. För skapande av vackra bilder, pinsamma filmer och underbara minnen.


Tidsfördriv

Är det bara jag som ofta tänker "imorgon SKA jag göra det där!" och sen inte gör det? Idag är en sån dag. Jag klev upp 11 och chillade framför tvn till halv 3. Jag käkade lite och tog en dusch men nu sitter jag här igen kl halv 5 i fotöljen med datorn i knäet. Den senaste studen har jag slösat bort tiden med att läsa om bröstförstoringar. Nu när jag håller på att gå ner i vikt är ju brösten något av det första som blir mindre. Magen är lika stor men tuttarna krymper och det är inte skitsnyggt. Efter att ha läst och kollat på före-efter bilder av olika implantat är min inställning att jag duger så jävla mycket som jag är! Hejhopp inge silikon för mig!


Det du visste och inte visste om mys!

MYSA =  njuta av att ta det lugnt och ha fin, ofta mörkare eller mer gammaldags omgivning (oftast i närkontakt med en människa eller annat djur)
  • Preteritumformen mös är mer sällsynt i skrift, och ofta även i tal, än vad formen myste/mystes är.
  • Perfektparticipformen myst är inte vanlig; detsamma gäller passivformerna.
  • I äldre svenska existerade även formen mysade i preteritum.
Är mysa som att trivas, fast lite extra mycket?

Jag myser hellst ihopkurad i en soffa under en filt antingen framför en filt med någon att mysa tilsammans med och dela lite värme eller ensam med en bok och en kopp te eller choklad. Gärna massa godis eller liknande och tända ljus höjer mysfaktorn rejält!

Kyla kan vara mysigt, till exempel att åka skidor i gnistrande snö med en chokladtermos och mackor i ryggsäcken.
Mörker kan vara mysigt om man är trött och vill vila ögonen, eller koncentrera sig på känsla istället för syn.
Fukt och blöta kan vara mysigt om man tar ett varmt bad till exempel.
Jag läste att vind kan vara mysigt om man vill känna naturens friska kraft. Eeh nej det kan jag nog inte hålla med om att det är mysigt.

Allt detta samtidigt… inte så mysigt nej. Att slippa allt detta på en gång är klart mysigare. Denna känsla förmedlas bäst genom att titta ut på kyla, mörker, fukt och vind genom ett fönster.

"Mysa" är ju en väldigt vanlig omskrivning för att ha sex också. Men man kan ju mysa utan att ha sex, har jag hört.

 


En klassiker som håller måttet

Jag minns när jag var liten och toy story 1 kom ut på bio. Min pappa tog med mig på bio för att se den fastän jag inte hade fyllt 7 och åldersgränsen var 7! Det är inte många "3or" som fortfarande levererar men pixar gör sina filmer både barn och vuxenvänliga och det höll den här gången också. Barnfilm eller inte, jag gillade den!


En som vet hur man chillar



Här ligger min katt Tiira och sover hela dagarna. När hon inte sover jagar hon flugor eller klättrar i träd. Inte behöver hon oroa sig över att vara arbetslös? På tal om det så har ramundberget mailat och de vill gärna höra mer ifrån mig! Så de kommer kontakta mig inom kort. Känns bra!

 


Det tar sig

Ligger på mage i mathias säng och bloggar ikväll. Åh vad skönt det är med träningsverk! Till följd av några spontana övingar som jag gjorde vid utomhusgymet i boulongern häromdagen gör min kropp sig påmind om att det är bra att jag börjat träna igen. Är rätt mör i kroppen dels också efter att jag idag har cyklat upp till hemlingby på en cykel som man nästan bara måste stå upp på, gått drygt 1 mil och cyklat hem igen. Så nog har jag gjort nåt bra för att få tiden att gå någon annanstans än framför tvn.

Kanongod middag gjorde jag å! Fläskytterfilépasta när den är som bäst. Champinjoner, vitlök, purjolök, coctailtomater, fransk senap, kantarellfond, matlagningsgrädde och massa annat gott följde med ner i panan och tagliatelle till det!! Mumma. Jag vill ha en bra kamera så jag kan fota allt jag gör! Hellst en systemkamera som alla springer runt med. MEN!  No cash - no camera. Min mobilkamera är grym som den är ett tag till!


Ännu en

Vaknade av min hemska väckarklocka som larmar som om det vore krig. Jag är ju en expert på att snooza och det gjorde jag i en timme. Med den där hemska klockan som väckte mig var 10e minut!! 09.10 satte jag ner fötterna på mitt iskalla golv och konstaterade att jag ska motionera "sen". Mycket riktigt så var det en bra idé då gatan utanför var fylld med dimma. Brr. Jag gjorde min gröt och satte mig att betala lite räkningar istället.


23.23

Jag var lite nervös för att jobba själv faktiskt. Ja även om jag kan stället och det inte är några problem när jag jobbar så var jag lite orolig för att nåt skulle gå riktigt snett. Men de det gick kanon! Det var en lugn kväll så tiden gick saaakta. Nu är jag hemma iallafall och mer jobb kommer!



Fysisk status: Trött i kroppen, ont i fötterna, mätt och ganska avslappnad
Psykisk status: Nöjd över att ha uträttat massor av ärenden, motionerat och jobbat
Miljö: STÖKIGT
Position: På en väldigt obekväm barstol i mitt kök
Mission: Att göra något vettigt idag, complete.
Position inom kort: Sängen
Next mission: Sova till klockan 08


Skogen

 


11.03

Ska jobba på texas ikväll, ensam! Lite nervös eftersom jag inte har nån som backar upp mig om nåt går snett. Haha men det går bra hoppas jag. Malin är sjuk och Rodde måste vara hemma med barnen. Pengar är pengar och pengar behöver jag!

Kanske kan man köpa den här önskejackan sen?



Kostar just nu 2299 på Junkyard!

Är det bara jag som saknar...



Min familj äter för lite fisk, och det ska jag ändra på!

Idag har jag gjort en jättegod och smal fisksoppa med saffran! Jag tycker höst och soppor går hand i hand. Är jag ensam om det??

Fisksoppa á la saffran 4 port

400g benfri fisk, jag tog lax för de fanns i frysen
2 morötter - hackade i små bitar
1 röd paprika - hackad i små bitar
1-2 lökar (det skulle vara rödlök, men jag hade ingen så jag tog lite purjo och en gul lök) - detta ska också hackas, ofta brukar jag vilja finhacka lök jättesmått men nu duger lite större bitar)
2 vitlöksklyftor - finfinhackat
2 fiskbuljongtärningar (eller fisk/skaldjursfond om man har)
0.25g saffran (jag tog dubbelt så mycket saffran eftersom paketet innehöll 0.5 saffran och jag kommer inte få användning för det på länge)
1 lagerblad
lite tomatpuré, ungefär en tsk eller efter smak
5dl passerade tomater
8 dl vatten
2 coctailtomater (för skojs skull för jag hittade dem i kylskåpet)

Sen gör du så här:

Fräs lök och vitlök i lite olja, tillsätt sedan paprika och morötter. När de har varit i i nån minut är det dags att hälla i alla andra ingredienser FÖRUTOM FISKEN. Låt allt koka i 10 min. Smaka och känn om du vill ha i några andra kryddor som tex cayennepeppar salt och svart/vitpeppar. Jag har en kärlek för peppar så det kommer nästan alltid med i min matlagning.


När det har kokat i sisådär 10-15 min kan du om du vill mixa det med en stavmixer. Det frigör smakerna från grönsakerna och gör soppan lite tjockare och enligt mig aptitligare. Jag tycker inte om att äta vatten. När du känner att soppan smakar bra är det dags att ha i fisken som du ska ha skurit upp i mindre bitar. Tänk att de ska vara så stora/små att de ska vara lätta att äta men ändå inte försvinna.

Koka allt tillsammans tills fisken är klar (tog 5 min med mina laxbitar). Servera med färskt bröd. Jag la i lite färsk basilika, dill och lite citron i soppan när den var i talriken och mamma tillsatten lite creme fraiche (jag försöker ju vara nyttig så inget onödigt fett för mig inte!)

Resultatet blev att jag blev tokmätt och belåten. Sen tog jag mig ut och tränade i en timme. När jag nu är hemma är jag ännu inte hungrig, vilket jag nästan alltid är annars.

Nu väntar mina sköna lakan, men först en dusch! Ciao!


Kragen...vad är det och varför ska jag ta mig i den?

Jag har nu haft huvudvärk sen i lördags. Det kan bero på den bristande aktivitet.

I MORSE skulle jag gå upp 08 som mitt mål alltid är. Jag skulle äta gröt till frukost och sen ta en morgonpromenad.
Jag klev upp efter 10 och satte mig vid datorn. Tog efter en stund en dusch och efter det gjorde jag lunch, makaroner och köttbullar.

PÅ EFTERMIDDAGEN var planen att gå ner till driver och göra synundersökning och kanske börja laga nån bra mat till middag.

Mamma hade bakat massa kanel och vaniljbullar och det kan man ju inte säga nej till, även om man inte får äta onyttigt på vardagar. Hallå nybakta bullar händer ju aldrig!! Det blev inte en, två eller tre bullar...jag törs inte räkna hur många jättebullar som ligger i magen nu. Jag tål inte för mycket fett på människor, i synnerlighet inte på mig själv!! Jag fasstnade framför cutthroat island som gick på tv. En hederlig piratfilm kan man ju inte missa!!
Planen med middag har kommit 1% på vägen.

I KVÄLL är planen att ta den där promenaden och INTE proppa i mig massa skit.

Gosch...Life's hard




Måndag

Mamma bakar bullar...HMMMM skitbra när jag försöker vänja mig av med allt sånt! Detta blir en prövning för att se om jag klarar mig en dag utan onödigt socker. Jag kan berätta att jag i skrivande stund tvivlar starkt.



Sen ska jag försöka ta mig ut på äventyr idag. Fast vad det blir för nå äventyr vet jag inte än!

Sö(m)ndag

Jag tror inte på huvudvärk
Jag tror inte på extrem trötthet mitt på dagen
Jag tror inte på att det inte finns ork att göra något
Jag tror inte på tråkiga dagar
Jag tror inte på sö(m)ndagar

Godislördag

Lööördag!! Godisdag!! Min superbra regel om att ABOLUT INTE äta onyttigheter på veckorna har fördelar också. Jag får äta det jag känner för på fredagar och lördagar! Kanon bra. Så idag när jag ska jobba vette tusan vad jag hitta i köket och i baren, mycket gott brukar det finnas iallafall :) Jamenar ett bröllop utan bröllopstårta vore ju inte särskillt mycket till bröllop.

Stora vall 14 - ??


Dagens "Idag har jag"

Idag har jag:

  • Sovit längre än vad jag planerade

  • Vaknat upp i en annan säng när jag planerat att vakna upp i min egen

  • Ätit en supernyttigkalorisnål frukost

  • Kollat på en debatt istället för "roligare" tv

  • Tillbringat större delen av dagen med Linnea Pira

  • Haft många bra och givande diskussioner med denna Linnea

  • Ätit sen lunch på Pazzo

  • Dissat Pazzos vin, fått in ett nytt glas och tyckt att det fortfarande var dåligt men hållt käften

  • Köpt och ätit godis

  • Mått illa för jag åt lite för mycket godis

  • Improviserat fram ännu en lyckad middag

  • Haft en låång stund med prat om sex and the city med mamma

  • Fått känslan av att min mamma är lika gammal som jag

  • DANSAT och känt mig levande

  • Bara slösat bort en timme vid datorn


Där ser man

Av ren nyfikenhet gjorde jag ett av testen på "Valkompassen"

Detta blev resultatet, ganska chokerande! Jag kommer då aldrig i mitt liv rösta på SD även om jag tycker att vi har en skev invandrarpolitik! Miljöpartiet..hmm kanske?


Utopiasverige - min syn på politik

Jag är så sjukt kluven med vilka jag ska rösta på i valet! Jag har under många år ansett mig själv som röd. De tankarna började gro som nykläckt tonåring och har sen legat kvar där. Det är ju fint med vänsterpolitik men nu ser mitt liv annorlunda ut och jag prioriterar annat. Samtidigt blir jag ofta äcklad av högerpolitiken så jag bara vill lämna landet och låtsas som att "sånna typer av människor och åsikter existerar inte i mitt fosterland". Många människor gör kopplingen vänster..kommunism..förtryck..folkmord?!?! Jag blir så ledsen då. Det är ju snarare så att det är vänstern som BRYR SIG OM VARANDRA och högern som tänker att sköt ditt liv så sköter jag mitt, är du född fattig? SYND! Är du född rik? Jaa men kom med och spela golf med oss på torsdag.

Nu är det ju så att vi behöver en blandning av alla partier. Det är bra att partier som tex sverigedemokraterna finns. Misstolka mig inte nu. Sveriges invandrarpolitik fungerar inte, det är de flesta eniga om. Att peka ut folk på ett sätt som vissa bla en del sverigedemokrater gör är väldigt väldigt fel. Men det som behövs är någon som sticker upp näsan och säger att det här inte fungerar. Då sker det en förändring, folk vågar prata om det. Alla metoder är inte var de borde vara, men tyvär är väl det nåt som medkommer. En liten del av partier som sverigedemokraterna kan vara bra, men blir det för mycket skapas såklart kaos och ännu fler orättvisor.

Det är lika som med miljöpartiet, de slåss för miljön. Och de tycker jag de gör bra, inte kanske i alla frågor. Frågor om miljön är inte lika känsligt men alla vill ju att vi ska ha en trivsam miljö. Och som jämförelse så vill ju alla (vad mitt hjärta hoppas på iallafall) att alla människor ska ha det bra, även invandrarna. Man insåg på 80talet att det här med miljön inte håller och det bildades ett parti som nu sitter och jobbar för att uprätthålla en bra miljö i Sverige. En regering med endast miljöpartister skulle jag definitivt inte trivas i. Det skulle jag inte med en renodlad vänsterregering heller. Definitivt inte i en sån sverigedemokrat eller moderat regering heller.

Sen vill jag ju inte rösta på svammelpartiet socialdemokraterna heller, även om det vore bästa lösningen. Jag tycker att det ska löna sig att arbeta och utbilda sig. Att starta och driva företag ska inte på grund av sociala avgifter vara en omöjlighet. Och vi måste skärpa skolan, vi har kompetens att få mycket bättre resultat bland elever i alla åldrar men det störs av bristande diciplin, arbetsro, studieglädje och kompetenta lärare. Vi svenska ungdomar har väl inte sämre förutsättningar och intelligens än övriga världen? Det är skolsystemet som brister och inställningen till att studera.

Sjukvården lämnar jag till ett annat inlägg. Jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på, mitt hjärta säger det ena och min hjärna säger det andra. !?!

Charlie


Imorse när jag klev upp fick jag tillbaka sommarkänslorna som jag trodde hade gått i ide för vintern. Den ljusa morgonsolen fick mig att kliva upp i tid! Rullade hem på min bräda med mascara under ögonen och en mössa halvt nerdragen över hela anskitet i ett tappert försök att dölja det. Jag blev jagad av sopbilen nästan hela vägen hem. När jag som bäst trodde att han var borta för att jag åkte ner vid konsthögskolan där det inte finns varken bostadshus eller någon direkt bilväg är han precis bakom mig!! Jävla sopbil!

Jag satte mig framför tvn strax efter 08 och gick därifrån vid 11. Då hade jag hunnit med en frukost framför det tvsända morgonradioprogrammet "rivstart" där jag fick höra och se Lars Ohly och se ett inslag från när de ringde upp Bert Karlsson. Bert klagade på hur lata ungdomar var, de arbetslösa alltså. OCH JA JAG KÄNDE MIG TRÄFFAD!! Bert drog lite dåliga skämt och sen var programmet slut. Jag zappade över till en annan kanal och sov till 11 för att bevisa min lathet, vid 11 jag gick upp och lagade lunch. Sen kollade jag lite mer på TV och nu ska jag duscha.

Snart ska jag träffa en arbetsförmedlare! Whohooo!

Sen ikväll blir det afrodans på sats!



 


ÅH

När man först har en diskussion med mamma om hur äcklig jag tycker en maträtt är, påpekar det varenda gång att jag vägrar äta det (och jag är oftast inte så kräsen med mat). Så sitter man och planerar att man ska laga mat, säger det klart och tydligt till alla att JAG lagar mat ikväll. Så kommer man hem och vad har hon gjort? "Lagat" mat på det lataste viset och fått fram det jag verkligen INTE äter. Iallafall inte när hon gjort det. FY. Hade jag sett fram emot min underbara matlagning. När jag är döhungring blir jag på sånt jävla dåligt humör när sånna saker inträffar. Mat är så jävla viktigt. Speciellt när man försöker gå ner i vikt. PUCKO.


RSS 2.0