D:

MYGGBETT!!!!

AAAAH JAG BLIR GALEN!!!

Where you first dumped me, midsommarafton!

Har inga bilder från midsommar än men jag kan tala om att det har varit jättemysigt!! Solen var ju framme större delen av midsommarafton. Jag och fröken Hård började med att ta en tur i lillbåten till en kobbe ute vid St. Risten. Det var för nära havet för att bada, kallt! Men solen var varm och skön och vi hoppade runt på klipporna innan vi drog igång båten för att sätta kurs hemåt mot midsommarlunchen. Gravlaxmacka är garanterat en av höjdpunkerna. Vi gick vid15 till midsommarstången, dansade, plockade smultron på strån och åt massa jordgubbstårta, såklart med ett gott dessertvin till! När vi kom hem somnade Fia framför fotbollen och jag satt och drack vin, lyssnade på musik i värmen med mamma och moster.

Lite senare när vi bråkat klart om grill och femkamp som senare skulle bli av kom jag på att vi har ju vattenskidor och vi har fått igång båt nr 2. 15 min senare satt jag på bryggan i badkläder. När jag kom upp märkte vi att marcus hade lagt sin mobil i min ficka på flytvästen tidigare. Inte visste jag det och han hade glömt bort det. Så går det när man envisas om att jag ska starta i vattnet och inte på bryggan! Då hade den kanske klarat sig, nu ligger den i ugnen på 60 grader. Sen varte grillad oxfile och massa annat gott avslutat med marängswiss á la midsommar. Jag och Fia hade tänkt att göra ett vinäventyr mot öregrund men orkade inte, särskillt när vi var tvugna att vara med på femkampen som vi förlorade! Klockan blev mot 00 och vi orkade inte ens plocka 7 blommor utan somnade i midsommarnatten i varsin säng, sällskapade av hundra myggor.

En lugn och sjukt mysig midsommar. Nu är jag hemma, börjar min resa till peace & love imorgon. Första stop - sandviken! Det kommer bli galet!


123

Haha! Sämsta hittills med fan va den fasstnar i skallen!


All i ever know

Imorgon äre sista dan på lägret/jobbet. Fyfan va underbart det har varit att jobba och samtidigt typ haft semester, det ska va gött o leva! Imorgonkväll blire jobb på texas igen, var där igår och idag med. När jag slutar imorgon åker jag med fia, love, mamma och marcus till stugan på gräsö för att fira midsommar. Mmm vad jag längtar efter morfars gravad lax, färskpotatis, mormors jordgubbstårta, grilla!, dansa kring midsommarstången, cykeläventyr med fia och en bib vin, möta nordan i öregrund, glass, åka ut med båten, sola, vattenskidor mabye... aaah och när man kommer hem äre bara att packa och dra iväg till Peace&Love. TAGGA!! :D:D Imorgon ska jag vindsurfa och åka vattenskidor iallafall! Nu ska jag mysa :)



Pengar rullar in, jag rullar på vågorna och in i dimman!

21 år baby!

Va e de för en dag? E de en vanlig dag? Nej de e ingen vanlig dag för de e JOHANNAS födelsedag hurra hurra hurra!

En hyllning till morgonen

Palla, jag skriver halva inlägg, orkar inte skriva mer, glömmer bort dem och bloggen står still.

Nu är det iallafall frukostblogging på hög nivå. Dagens frukost består av; surdegsdinkelbröd (jag hoppas på att det är nyttigt, det står så på påsen iallafall) med ost, skinka, gurka och paprika, en skål med jordgubbslättyoughurt och müsli samt en kopp grönt te. Hur gott som hellst! Jag har slutat äta gröt om mornarna, äter man samma sak blir man rätt less på det efter ett år eller så. Yoghurt måste vara en av de bättre saker någon kommit på att tillverka. Det är gott, det är lättätet, bra för magen och det funkar när som hellst! Kanske inte till middag, jo kanske om man inte är så hungrig...men annars så äre grymt.

Idag blir det en lång dag på hillevik. Det är nämligen grillkväll och jag tror bussen går hem 21.30. Åh visst är det mysigt men jag kommer sooomna!


Fri jakt på dryga barn

Äckliga skitungar. Jag brukar vanligtvis vara väldigt kärvänlig och ha väldigt lätt för barn. Men vissa monster vill man bara kasta ner i en låda, spika igen locket, kanske göra några lufthål för att jag är snäll, och skicka iväg dem till en ful isklump på Svalbard. Där kan de få stanna, kyla ner sig och tänka på vad som gick fel. Kanske kommer de på det, blir lugna medborgare och får bo i ett samhälle med oss andra ressten av livet, eller så kan de ju stanna där och förpesta livet för något annat eftersom "någon annan" inte lär finnas för Svalbard är rätt öde.

'


När jag inte kan sova

Nu blöder mina fingrar snart, åh vad jag har saknat min gitarr! Inte kunnat spela på ett halvår nästan. Anledningen var att jag har gjort allt för att göra mina naglar fina och jag märkte att om jag spelade gura så förstördes de helt! Skitkonstigt, dessutom nådde inte fingrarna in eftersom naglarna var så långa, men nu har jag klippt ner dem för jag skiter i om jag har fina naglar eller inte. Här ska spelas och sjungas. Men bara så att jag hör. Viktigt.

Favvolåtarna är just nu
Sailing - Rod Stewart
Hotel California - The Eagles
Hey Soul Sister - Train
Have a heart - ?
Och diverse låtar jag råkar på :)


I brist på annat

Okej, att vara förkyld kanske inte är det värsta man kan råka ut för. Det finns ju de som sitter inspärrade i nån tortyrkammare just nu och blir utpressade för något de inte har en aning om, en annan stackare kanske lider av en sjukdom som gör att dennes kroppsdelar sakta men säkert dör och trillar av. För att inte tala om alla människor som lever i svält, sjukdom (då talar jag inte om förkylning) och misär. Jag ska väl inte klaga, får skylla mig själv när jag inte sover om nätterna, är ute i regn, festar hela nätterna och sen ger mig ut på sjön när jag vet att jag håller på o bli sjuk. Det sistnämnda är ju ett måste när jag jobbar, att passa barn i små segelbåtar i fullt regn är inte skitkul. Speciellt inte när de också börjar slåss.

Hellvete va negativ jag är då. Idag har jag iallafall varit till skolan och lämnat in mitt kontonr så att jag kan få mitt stipendium! Känns ju bra att man får lite uppskattning för ens prestationer i skolan (jag var väldigt chockad över att jag fick det eftersom jag var så jävla dålig på att plugga under både 1an och 2an, i 3an slet jag dock desto mer). Haha jag kommer nog aldrig att glömma när de ropade upp mitt namn i aulan, okej det kanske inte är en sån big deal att få ett stipendium egentligen. Men det var inte bara det. Grejen var att folk inte tror att jag är en sån som kan så mycket, jag har försökt "bevisa" för min familj jävligt länge att jag faktiskt kan jag också. När jag fick ett stipendium kändes det som om jag hade lyckats, att nån fattade att jag slitit för mina betyg. OKEJ jag kanske inte hade mvg i alla ämnen (långt ifrån) men med tanke på mina förutsättningar så äre starkt jobbat.

Är så jävla tacksam att jag mår bra idag och inte faller tillbaka! Jag älskar mitt liv idag...men kanske inte att vara förkyld.

Ps. jag vill ut och segla!!







Onsdag

Min kick-ass kycklingwook till middag är inte helt dumt, eller jo det är det när man inte känner nån smak! Det verkar som om det bara går nån vecka från att jag blir frisk från nåt så blir jag sjuk igen. Dåligt immunförsvar eller dålig livsstil? Det lär ju inte bli bättre med tanke på att P&L inte är långt bort och den som läste min blogg förra sommaren kanske minns att så sjuk som jag blev efter peace 09 har jag aldrig varit. Åh och sol har det varit ute idag också! Faaan..


:)





Dålig uppdatering

Okej, jag är kass på att skriva blogg just nu. Vissa perioder bloggar jag flera gånger per dag. Det är iofs ett tecken på att man borde skaffa sig ett liv, eller iallafall kanske en ny hobby. Nu har jag lite för mycket att göra för att hinna skriva om det. Dessutom så är mitt bredband och jag i krig mot varandra så det gör ju inte saken bättre. Nu bloggar jag för att  jag har gått o blivit sjuk och inte kan göra så mycket annat än att sitta inne och tycka förjävligt synd om mig själv.

Det kanske inte är så konstigt att man åker på en dunderförkylning när man först hade någon typ av sjukdom t i lungorna som inte läkarna visste vad det var med medicenerade som om jag höll på att dö, söp i en vecka, tog studenten i kyla och regn och nu har varit småsjuk och ute på sjön i regn i 2 dagar. Jag hör en röst säga "skyll dig själv!" och jag antar att det får jag väl göra, eller annars skylla på att mina kläder inte värmde mig tillräckligt bra, det är deras fel. Hmm..

Imorgon ska jag troligtvis stanna hemma från lägret/jobbet och bli frisk. På lördag ska jag jobba på ett bröllop på stora vall och då jävlar ska jag vara frisk.


Everything is changeing

Det är ööööver nu!

Jävlar vad roligt jag hade igår. Skulle kunna ta studenten varje dag känns det som om jag slapp känna mig såhär sliten i efterhand. Fast i torsdags var det värrre, idag känner jag mig bara sjuk. Flaket var lätt roligast men hela dan var något jag aldrig kommer glömma. Det kommer bilder antingen här eller på facebook...eller på båda! Men jag har ju ingen kamera så jag tar alla andras bilder istället. Det dåliga med det är ju att det inte går jättefort för somliga att ladda upp dem...Men det visar sig!

Sååå nu är man arbetslös med bara extrajobbande. Dock ska jag ju jobba varje dag i 2 veckor här framöver innan jag drar till P&L. Kanske ska jobba på ett bröllop i helgen så lite pengar kan jag få in.

Fick massa fina presenter igår också! Bland annat presentkort på spa gamla gefle :D Nu ska det mysas till. Tar nog det efter P&L..det var något med avgiftning i en behandling. Åh Peace and Love, vad jag längtar!!

Nu ska jag göra annat, pöss.

<3

Nu är det slut. Älskar er. No matter what.

HR3

I hope you blow away

Herregud vad jag har stökat ner på mitt rum den här veckan. Det får jag sota för nu när jag klockan 20 över 6 dagen innan studenten är bakis som efter en ryssfylla. Studentklänningen hänger på sin plats och mamma har åkt iväg för att hämta björkris. Ikväll ska jag sova tidigt pga min rådande sömnbrist. Men först städa klart.

Helt sjuk vecka

Du vet när man känner sig så där sliten så kroppen inte ens orkar ta sig till duschen eller sängen utan bara vill sitta på ett ställe. Näe. Det här går inte. Jag ska berätta vad jag har gjort.

Igår var en KICKASS dag. Nog för att jag var äckelbakis ända tills jag började dricka på kvällen men det fick man bara på köpet. Bönan var grymt, att sova i 2 timmar var bra det med, förfesten hos S lika JÄVLA ROLIG som alltid, Söderhielmska var mysigt att komma och se så många andra, vi gick tillbaka till stina och dansade och sjöng som om det vore vår sista dag, efter lite gråtkalas tog jag och L vägen förbi texs longhorn och drack en cider innan det var dags för nivå, där röjde vi utav alla krafter tills vi blev så svettiga att vi nästan flöt bort, ibland funderar vi om vi har blivit klimakteriekärringar men det är väl inte så konstigt om man dansar galet intensivt med flera hundra andra i en liten lokal i flera timmar, jag känner mig ursäktad iallafall, full som ett as, fast faktiskt inte lika full som dagarna innan, springer jag och de andra från dansgolvet till gatan utanför och snackar med klasspolare bort på vidare äventyr vid stadshuset, barfota på rådhustorget och in till dansgolvet igen tills det var dags för stängning. Efter velande om efterfester sket vi i allt och gick hem, skulle få sova trodde jag men inte då.

J ringde och rent ut sagt chockade mig med vad han hade att säga så jag gick med på att möta upp han och hans polare 10 min senare typ utanför mig. Vi stod och snackade i kanske 2 timmar, hade faktiskt rätt trevligt fastän jag var sliten och borde ha sovit. När de två timmarna hade gått övertalade de mig att hänga på "hem" till J och fortsätta snacka eftersom vi höll på att frysa ihjäl. Eftersom jag hade vart där förut kändes det lugnt och 20 min senare satt jag och käka macka i hans soffa. Vi gick och la oss 5 kanske och vid 8 gick jag hem, ganska onödigt men det är roligare att göra nåt som man egentligen inte vet varför man gör än att bara gå hem till sin säng och sova. Vad blire för äventyr av livet då liksom??

Nu är jag lite (med stor betoning på lite) mindre klen eftersom jag käkat lite frukost undertiden jag skrivit. Klockan har hunnit bli förmiddag och om 3  timmar ska jag vara på vasas utspark. Hej och hå. Jag kommer somna typ 18 ikväll. Nu ska jag sminka av mig och ta en powernap. Inge alkohol idag. Tack.

PARTY

HUR har jag tid att blogga nu???''

JO vi är hos stina och jag väljer musik atm och passar på att blogga!! Fan va kul vi har!! Vi var lätt debn klassen som hade roligast på söderhielmska och den som har bäst sammanhållning!!!!!! JAG ÄLSKAR ER HR3!!! NU RÖJJER VI :D:D:D:D:D

2 dagar innan studenten

Klassens dag!
Vi lät en limousin plocka upp Jessica och Mats, våra mentorer, och köra ut dem till brädviken/konsumbadet/granvik. Hela klassen förutom kanske 1 eller 2 pers var där och vi (särskillt jag) solade, grillade och bara mådde bra hela dan! Galet tur med vädret hade vi också! Åh livet är underbart!

 

SOOOOL


Somliga spelade volleyboll


Och somliga tog sig inte längre än hit. Jag var en av de som låg helt död på filten hela dan. Helt klart bästa stället att vara på vid en bakfylla!

 

Åkte med Christine i bakluckan hela vägen in till stan. Inte bra för måendet det inte..uhhh nu ska jag sova en liten stund innan jag ska till Söderhielmska! :D


Så kan det gå

[scene missing]

Haha...seriöst vad hände??

Nu ska jag iallafall ta mig ut till bönan!
Hejhopp



We speak no Americano

I morse mådde jag som ni kan gissa, inte värsta värsta dock. Vaknade första gången vid 6-7 tiden av att det var ljust i mitt rum. Ja det blir äckligt ljust i min källare när morgonsolen kommer. Vid 9 gick jag upp för att hinna frächa till mig innan jag skulle börja jobba. Rullade iväg på brädan vid halv 11 till Stina för att hämta grejjer sen igår. Nu har jag lärt mig att det är mycket svårt att manövrera en longboard om man är full/bakfull dvs klen som fan i kroppen och har massa tunga saker. Dessutom märkte jag att mina fötter värkte mer idag tackvare alla dessa highheels jag trippat omkring i.

Jobba gick bra, det var ca 170 9-klassare och lärare från Sofiedalskolan som hade en tvårätters avslutnings lunch.


Ikväll blire barrunda och jag måste göra mig klar...men först lite mobilbilder sen igår!


Det var mörkt på Nivå


JAG ÅT PÅ DONKEN!!
PINSAMT
MEN SÅ GOTT VARE!!

Jag var inte skitnykter (som bilden visar) och har bara vaga minnen från matbesöket. Jag minns att det var jävligt gott och att jag hatade mig själv för vad jag gjorde. Men hey ibland får man göra bort sig!

 


Paartyyyy!!

ÖÖÖH

Okej hej jag är inte nykter men fy fan va kul jag hade på brännbollen. Vi gick inte vidare och det blev kallt  så nu äre lite timeout hemma i sängen. Ska försöka vila lite så man orkar natten och kanske äta nåt också. Jag och Lollo var lätt hetast på plan i våra poliskläder...bilder kommer!! De riktiga poliserna var stämningsdödare och hällde ut hur mycket alkohol som hellst...inte för mig för jag gömde min! Hehe. Om några timmar ska vi samlas i Stinas lilla lägenhet och festa järnet. Tur att det inte är så långt ifrån mig :)


Hejhopp



Söndag!
Gick upp i ottan, trött som en igelkott om vintern.
Bestämde igår med mig själv att eftersom jag har så ont i foten och det förvärras när jag åker longboard skulle jag låta longboarden få vila idag så foten får läka lite. Men när jag står där i hallen, det är strålande sol, vindstilla, och tidigt så inga människor är ute så kunde jag inte låta bli att ta brädan istället för cykeln! Njöt av min åktur ner till stadshuset där jag skulle börja duka upp till en lunch för alla nysvenskar i Gävle. Dukade för 180 pers...alltså att lägga dukar är det värsta jag vet!!! SÅ JÄVLA TRÅKIGT!! De var dessutom felmanglade och i olika storlekar så det tog en jävla tid och såg förjävligt ut. Men det var ingen som brydde sig antar jag, hoppas jag.

Jag blev välsignad för att jag gav en kille en festis (alla barn som ville ha fick).
Pappan-Jesus välsigne dig!
Jag- Eh ja varsågod :)
Pappan-Det kanske låter konstigt för dig men.. (så sa han nåt mer som lät fint)
*Hela familjen tackar och ger mig de vänligaste leenden jag sett*

Tänk om alla uppskattade mitt jobb så mycket!

Efter att ha städat upp efter den lunchbuffén (det blir stökigt kan jag lova) gav jag och Lollo oss ut på stan. Det hade börjat regna och jag svor att jag tog brädan, den mår inte bra av regn. Fick nå spel och brände många hundralappar, men det känns bra. Köpte mitt livs första nätstrumbyxor som jag ska ha imorgon på brännbollen. Kanske hamnar på bild i min polisoutfit, lägger isåfall ut den om den inte är för pinsam.

Imorgon börjar den sista studentveckan. Brännboll står först på schemat. Herregud.

 


Sverige!


TYP SKITCOOLT


I musik från Nationalteatern

En lördag tillägnad att mysa runt i en av alla mina oversize tröjor, rufsigt hår och gräsliga trosor och tycka att livet är allt bra slappt. Jag vet en hel del personer som är ute och festar den här helgen, eller den här helgen? De här veckorna är ju bara till för festande. Men jag tar det lugnt ja, iallafall till på måndag. Jobbar varje kväll hela helgen och dessutom på tisdag också, lunch förstås eftersom jag inte tänker missa barrundan på tisdag kväll! Nu ska jag snart duscha och kanske få något gjort innan jag börjar jobba. Haha som om det kommer att hända...Jag har iallafall bäddat sängen :)


Klicka här
:)

Veckans bilder

Ja jag har bara en mobilkamera..


Måndag
Avslutningslunch


Fick pris för bästa dricks
En bok om kombination av mat och vin


Brandutryckning på länsstyrelsen


Grillning och mys i bollan på kvällen


Onsdag
Bestigning av heligatrefaldighets kyrktorn


Lagomt fin utsikt!


Fika i kvarnparken med klassen efteråt


På kvällen åkte jag och brorsan ut en sväng på brädorna och var lite nostalgiska på vår gamla lågstadieskolgård, 13 år sen jag började där :S


Fredag
Mamma sabbar min strategi att hålla igen på sötsakerna genom att göra ananaspaj!


Personal war

Det finns massor av saker som irriterar mig. Allt från spotifyreklamer till folk som har fått lite för mycket retardness i sina hjärnceller, eller inga hjärnceller alls. Men nu i detta fall är det mig själv jag är irriterad på. Att ha förmågan att avgöra vad som är bra för mig och sen fullständigt skita i det är det som upprör mig så äckligt mycket just nu. Jag måste tydligen göra exakt tvärtom än vad jag borde göra!! Jävla sopa.

Men det är det som kryddar livet, inte sant?

I vilket fall och hur som hellst så kanske alla har en självobevarelse drift som en dag kommer bli dennes egen död. Det är ju inte så att du kan påstå att alla dina val har varit till din egen fördel. Somliga kanske det är så för. Grattis är det enda jag kan säga till denna person eller personer, grattis din jävel som får mitt liv att verka sämre och mina val ännu mer idiotiska.

Åh, jag vill ju inte göra valet som egentligen anses som självklart.
Åååhh....




En sån där dryg sommarlåt



Men jag gillart!

Vid sista ögonkastet

Det här med att vara nyttig håller inte så långt. Har ätit daim, dumle och plopp idag och jag har varit vaken i 4 timmar.

08.36 Vaknade 6 min efter att lektionen skulle börjat av att lollo smsade "fan jag har försovit mig, blir sen" Jag smsade till Stina "fan jag har försovit mig, blir sen" Stina hade också försovit sig och blev sen. Men de väntade på oss ( det var längesen jag gjorde mig i ordning så fort ) och strax efter 9 var vi på plats och fick frukost av Jessica och Fredrik. Jessica berättade något om alla i klassen och delade ut lite priser, somliga mindre seriösa än andra. Mysig förmiddag med minnen från hela gymnasietiden.

Igår jobbade jag Lollo och Stina, därför vi hade så svårt att ta oss upp. Jag ska jobba ikväll, imorgon, söndag och på tisdag också. Skönt att veta att man får lite pengar i sommar och inte är helt pank. Men det kommer jag vara ändå. Kom på att Peace & Love kommer att kosta en hel del om vi ska vara där alla dagar. Sprit, tält, mat, skor (har man skor på P&L är det bara att säga adjöss till dem) och resan dit och massa oväntade utgifter kommer svida i plånboken.

Jag är i ett starkt behov av nya kläder också. Verkar som om jag måste jobba jobba och jobba!

hejhopp

Onsdag

Fan va kass jag är på att uppdatera nu då!
Och ingen kamerasladd hittar jag heller (letar kanske inte med alla krafter) så inga bilder blire.

Igår fick jag reda på lite fler betyg, bland annat 2 mvg'n i serveringskunskap och dryckeskunskap och ett liiiiitet G i näringslära :D Jag tyckte det var kul när läraren sa att det nog var det minsta G hon satt. Till saken hör att hon är den tråkigaste läraren i ett ämne som hon själv inte orkade ha. Och då orkade inte jag heller, bara jag blev godkänd är jag nöjd :D

Slank in på texas för att prata lite med Rodde och få mina omdömen. Åkte med dem till skolan och därifrån ner till nordan och målade navkappen. EEEH jag har fortfarande drygolin i håret! Satt för första gången i år och käkade middag på uteplatsen med mamma, underbart. Sen kom Fia och Lollo förbi och vi badade. Skön dag.

Idag äre ett studiebesök med religionen i heligatrefaldighetskyrkan. Den kyrkan kan jag utan och innan, där har man sprungit runt sen man var 6 år eftersom solängsskolan alltid hade (och har?) sina jul och sommar avslutningar där. Dessutom sjöng jag i kören där ett tag så nog har jag varit där alltid. Det som lockar mig är att vår lärare bjuder på fika plus att jag hellre hittar på nåt med mina polare än att ligga hemma och sova.

Nu blire frukost!

Seize the day



MÖÖÖRN!

Snoozat i en halvtimme och det var awesome. Efter det har jag dansat runt till all världens musik och hittat mina chinos som jag inte haft sen förra sommaren. Nu äre bäst att det inte är kallt ute. Det ser varmt ut, hoppas på det. Idag äre skola som gäller och sen kanske jag ska titta ner på nordan och fixa lite där. Vi får se vad som hinns med. Jag borde göra massa andra saker också, som att hitta skor och smycken till studenten och börja baka. Det är så mycket som tar tid.

Aja jag måste åka om 20 min.

Hejhopp

Bilder kommer upp senare

Spännande dag, har hänt mycket under denna måndag. Sista tiden på skolan börjar ta fart med lärare som börjar säga tack o hej. Avslutningslunch, 3 rätters från ettorna. Fick pris för bästa intjänade dricks :D (En bok om kombination av mat och vin! :D:D ) Såg en brandutryckning på länsstyrelsen från att larmet gick och att alla evakuerades tills att de gick in med slangar i huset. Det kom 4 brandbilar, 3 polisbilar, 2 räddningtjänstbilar, posten(?!) och tv4.  Köpte studentbuffé biljett, var på en lektion på vasa och fick fika på köpet, sprang runt på stan och fick tag på en studentklänning, kollade ut vinglas som jag vill ha (Kosta boda "line"), grillade i bollan, lekte på lekplaten, besökte farsan, gick ut med mamma i trädgården, provade student outfit (mycket nöjd!) och har pratat med mamma om allt och inget i några timmar.

Bra måndag helt enkelt.

RSS 2.0