Felicia pratar för mycket

Bekämpa alla former av rasism och etniskt förtryck!
Att kämpa för lika villkor för kvinnor och män är en självklarhet!



Så har den drabbat mig igen

Haha, jag är så himla nöjd med mig själv just nu.

Människor är väldigt olika, tur är väl det. Många är svin och idioter som inte tänker på andra än sig själv. En del andra är fina ödmjuka människor som lägger ner lite av sin tid på andra men inte till någon överdrift. För vissa kretsar hela deras liv STÄNDIGT kring en enskild människa eller flera andra personer. Människor som är av typen första och sista exemplet är sådanda som jag verkligen inte orkar med. Bara så du vet.

Lördag kväll

Jag känner för en riktig karatefylla ikväll..men vi ska ju upp och ha kul imorgon och jag känner inte för en karatebakfylla då. Hm...Det snöar och är skitkallt ute så man kommer ju frysa arslet av sig om man ska gå ner på stan i krogkläder, fan att man inte är hemma i fjällen där man festar i täckisar...

Nu ska jag duscha och fixa mig, under tiden hoppas jag komma på vad jag L och F ska äta, de dyker väl upp om ett tag. Varför ska det alltid vara så svårt att lista ut vad man ska äta???

Lördag

Januari har varit en rolig månad. Jag har varit i Sälen och i Åre. Jag har festat och jag har softat, tagit det lugnt och hållit igång tills jag nästan stupat. Vintern är fortfarande snöig och kall men den vänder mot varmare tider.

Idag har jag sovit typ aaaslänge känns det som. Kan säga att jag somnade i soffan igår med ett téglas i handen, katten hade tydligen klättrat på mig och när hon insåg att jag sov blev hon väldigt förvånad och sur. Jag vaknade och gick raka vägen ner på mitt rum utan att borsta tänderna och sov sen till kl 10 då jag väcktes av mamma. Vi käkade en stor frukost och spelade kort där jag vann och sen" M.I.G 2010 edition" (typ TP) där jag också vann. Mamma har åkt och börjat flytta in farmor på ett typ ålderdomshem (usch, jag vill aldrig hamna på ett sånt!) och jag väntar på Lollo. Jag har suttit vid pianot en liten stund och skrivit en låt som jag kallar för papperstuss. Haha, varför? Jag vet inte, den börjar "En papperstuss..". Ibland måste jag få skratta åt mig själv och låten eller visan, är väldigt söt :D

Jag har inte kommit ur pyjamasen än, nu ser jag att Lollo är på ingång. Det är finsk radio på radion som har stått på sen mamma lyssnade på melodikrysset som hon gör varje lördag. Nu är Lollo här och jag ska spöa henne i M.I.G, men hon spöar mig just nu..jävla skit :D

<--Lektion i ansvarsfull alkoholhantering.

Jan. 27, 2010

Det finns stunder i livet då man verkligen känner att man vill sätta sig ner, sura och strejka i allmänhet. Sådana stunder kan komma särskillt då man upptäcker att det är full snöstorm utomhus och det finns inget alternativ till att ge sig ut i det. Vad ska man göra då? Sitta kvar i skolan tills nästa dag? Ringa mamma och be henne komma och hämta en - ha, ha, ha, enda anledningen att mamma skulle komma och köra hem mig vore om jag..näe, inte ens om jag skulle vara aspackad, ha magsmärtor, stukat foten eller brutit ihop skulle hon komma och hämta mig. "Du mår bra av en promenad" Hon har faktiskt helt rätt. Alla dessa gånger jag har fått gå hem har jag om jag tex varit arg - lugnat ner mig, eller om jag haft ont har smärtan minskat. Möjligtvis med vissa undantag.

Aja, nu är det snöstorm och jag är inte på dåligt humör, har ont eller något sånt. När jag går ut kommer jag att frysa, få ont (det känns som isnålar mot kinderna), bli grining och bitter.


Kram

Jag har en svaghet. Jag har väldigt svårt att lita på folk och jag är en fruktansvärt svartsjuk person. Även om jag inte borde vara det, så är jag det. Men vid vissa tillfällen kan jag inte bry mig alls, eller rättare sagt, jag tror att jag inte bryr mig för att jag inte orkar något annat. I själva verket skulle jag kanske vilja klippa till nån någon men som alla vet är inte jag en person som slåss i onödan.
Jag kände att jag bara måste få säga det. Sen om det märks är en annan sak.



Morgonstund

Hallådär kött och blåbär. Nu ska fröken ge sig ut i spåret igen. Jag åker inte längdskidor för att jag tycker att det är kul, nej jag tänker på beach '10 och dessutom är min kondition i botten vilket jag måste ändra på! Herregud, jag måste vara helt sjuk i huvudet som frivilligt ger mig ut på skidorna i -10 grader. Aja, hejdå!

Pms ryck?

När man är riktigt irriterad och verkligen försöker hålla tillbaka det, få ur sig ilskan genom att i smyg kasta saker i golvet, sparka i väggen slå på kuddar etc etc, är det alltid någon som får ut för det i vilket fall. Jag trodde inte jag var pms-damp-unge idag men tydligen. Så fort jag kom hem och frågade vad det blev för mat, fick till svar ******* som är bland det äckligaste jag vet, vilket familjen VERKLIGEN vet om, flippade mitt inre ur. Men istället för att ställa mig och skälla som jag så många gånger gjort, försökte jag behärska mig och ta det lugnt. Det som händer då är att all kraft samlas inom en och man blir som en åskboll. Skitsvårt att slappna av och man vill hellst bara skrika och slå nån. JÄVLIGT LÖJLIGT öven en sån sak. Det kan ju inte bara vara det som är orsaken, eller jo, det kan det, för jag är kvinna och då FÅR jag flippa med jämna mellanrum. Det var faktiskt väääldigt länge sen jag flippade och jag har inte flippat än just för att jag höll tillbaka det. Passa er för härdsmälta nån gång när ni minst anar det.

Jag ska försöka lugna ner mig så att jag inte är elak mot nån i onödan.




!?!

Döda mig. Jag har träningsverk.

Lilla jag skulle vara sportig och gav mig ut och åkte längdskidor igår morse i en kvart i hemlingbys 2,5 km spår. JA! Mer hade jag inte tid med och ska jag vara helt ärlig så skulle jag nog inte orkat åka nå mer heller. Det värsta tycker jag att när man känner sig sådär jättehurtig och "springer" upp för dessa branta backar med svetten rinnandes i pannan och mjölksyra i benen, och det kommer en jävel på kanske 40-60 bast och spurtar om en, I EN BACKE! Själv håller jag på och dör men den där stereoidtypen försvinner bort innan jag knappt hinner fatta vad som händer. Jättekul, jag känner mig jätteduktig och blir omkörd av en gamling som snart måste börja använda rollator. Undra vem som kommer börja använda rollator först, han eller jag?

Näe, detta tolereras inte..!


Note

Öh, juste...


Vecka 3

Det är hål i mina lakan, how come?


Johanna baby var en ängel som i onsdags kom hem till mig. Jag var inte hemma så hon städade mitt rum! Jag var och gjorde hemliga saker. När jag kom hem åt vi glass o kakor och spelade TP :D Love her!

 

 

 

 

 

 

I torsdags var det 3 år sen pappa dog, därför skippade jag skolan och spenderade dagen med min familj istället. Vi spelade först badminton, sen åkte vi och bada på parkbadet, sen varte pizza och slutligen kungsberget på kvällen.

 

 

 

 

 

 

Började fredagsfesten med att fira Sofia i mitt badkar! Hon fyller 19 idag så jag hon och Lollo drack Asti martini (citerar Fia från en segling "ibland är man sugen på nåt sött och sliskigt") åt ost o kex, frukt och hade det jättemysigt!


Kanon

Åååh, jag saknar Åre! För en vecka sen satt vi på afterskin och hade det såå bra. Kusin ringde mig igår på förfesten och påminde mig om att vi bara mååste åka dit om 2 veckor. Blir man inte lite taggad då? Det krockar med en del andra saker men åre slår allt! Jag kom på att jag inte berättat vad vi gjorde där. Tyvvär var det Jossan som tog de flesta bilderna med deras kamera och jag har inte fått dem än. Men jag kan väl ladda upp de jag har ;)

Ja man kan lugnt säga att jag är en



Fredag morgon. -25 i byn -5 på toppen

Lördag morgon kl 05.45
Jag tyckte att vi skulle gå hem när kl passerat 05.30
Kanonkul kväll/natt innan!

Efter följde en underbar skiddag och en galen natt
Caroline och Josefine will be back soon!



No shit

Just nu funderar jag över varför det är så sällan jag bloggar numera. Jag har kanske ett mer spännande liv och har inte tid att dela med mig av vad som händer. Eller så händer det verkligen ingenting villket gör att jag inte har något behov i att skriva. Näe, jag har varken tid att blogga men det händer inte så särskillt mycket kul heller.

Den senaste veckan har varit ganska okej. Dansen började i måndags. Åhh vad jag har längtat! Vi har en vikarie istället för Erika som är i Indien. Vikarien (glömt bort hennes namn :( ) är hur duktig som hellst och grym på att lära ut...kan hon vara 3 år äldre än mig? aah iallafall är jag en stort fan av henne.

Den här låten gör vi en koreografi till, antagligen den vi ska uppträda med på teatern!
(efter 38 sek)

 

Jag kände bara för att uppdatera, även om detta inlägg knappt tillförde världen något.

Puss


Kanon

Seriöst. Nu har jag jätte mycket plugg igen. INTE KUL. Jag kommer inte ha nåt liv i några veckor framöver eller så får jag lite sämre betyg. Hm. Svårt val men jag får väl försöka göra det bästa. Feeest i helgen! 


Vad har jag gjort?

Jag känner mig lite dum i huvudet. Alltså inte taskig dum eller dryg eller så utan mer som att jag lever i min egen värld och hänger inte med i den andra. Haha, jag var skapligt bakis idag och efter att ha åkt bil i 6 timmar och knappt kunnat sovit och inte heller ätit så mycket under dagen känner jag mig som sagt lite dum i huvudet. Mildt efterbliven kanske. Jag har känt mig sliten sen jul och det blir ju inte bättre med dålig sömn och alkoholintag. Skärpning bruden! Du går i skolan fortfarande och har inte tid med att leva livet, det får du göra efter studenten förfan. Det sitter nån liten jävel på min axel och försöker få mig att sluta festa och lägga ner grymt med tid på skolan nu såhär sista terminen. Men jag lyssnar hellre till min ängel som sitter på andra axeln som uppmuntrar sex drugs & rock'n'roll. Det är schöönare, eller som vi säger i Sverige...förihellvetes jävla roligt!

Ajuste, för den som har missat det så kan jag tala om det igen. Jag var i Åre i helgen och det var kanon som alltid. Bilder kommer upp när kusin har skickat dem eller lagt upp dem på fb. FUCKING JÄVLA AWESOME! TA MIG FRÅN DEN HÄR SKITHÅLAN som i folkmun kallas Gävle PERMANENT.

Dagens citat;
Det är väl inte skruvens fel att muttern är för stor?

dum dum dumh

Efter  en lååång tid av fundering kom jag och josse på vart vi kände igen honom ifrån..HAN ÄR JU BARTENER PÅ BROKEN! hur kunde vi missa det?  aja sorry grabben, ses om 3 veckor! Vi älskar er!

(haha, det här måste jag ha skrivit när vi kom hem imorse och glömt att publicera..vafan? :D)

JAG. ÄLSKAR. ÅRE

Sitter i lägenheten efter en lång skiddag. Det är så underbart att komma upp över molnen när de har lagt sig som ett iskallt lock över byn och hela dalen och se solen skina över hela himlen utan ett endaste moln! Inga köer, ca -3 grader och ingen blåst. Jag vet att du vill vara här. Det finns fortfarande platser över till resan vecka 7! Om nån känner sig manad att följa med och bo gratis, ta del av gryyyym skidåkning och feeeta fester äre bara att säga till ;)

Nu ska vi käka, sen ska jag byta om och jag och Jossan ska försvinna ut på byn. Det ser ut som vi ska hamna på broken, bygget får vänta till imorgon. 

KRAM ;D

Finn ett rätt

I ett halvrörigt och ej komplett badrums skåp


22 tiden

Hm, det har nu blivit lite svårt att blogga om vad som hellst när jag vet att halva min släkt läser bloggen. Haha, mamma säger att hon inte läser men det vet jag inte riktigt om jag vill tro på.

Ikväll har jag gjort något enligt min familj och många andra som är oförlåtligt. Jag har lyft på lagret i en aladinask utan att de första var uppätet! Jag har väntat hela julen på att få frossa i de orörda goda chokladbitarna som trofénougat, gräddnougat, nöttryffel och trillingnöt. Sagt och gjort, gott var det men jag ångrar mig nu i efterhand. Choklad-ångest, "whoppie". Iallafall så hatar min familj mig för tillfället. Haha och jag har ont i magen och kan förbereda mig på att få sämre hy än vanligt i ca 3-4 dagar framöver.

En till dum sak är att om bilen som är anledningen till att min moster och co åker upp till åre, inte är klar till helgen, så blir det ingen åre resa! super sadfade om det är så! Då får man väl roa sig med annat då..men det är så dyrt att åka till kb och jag känner inte för att supa skallen av mig som halva stan tänker göra. Då finns det bara att sova, plugga och ligga kvar. Om man inte drar ihop en filmkväll eller utflykt med pulkaåkning och annat tok. Det löser sig nog men jag vill verkligen till Åre!!

Jag vill till Peace & Love också...årets höjdpunkter, P&L och Åre - three (letters) is the magic number..

Nu är klockan över 22, godnatt och hejdå.


21 tiden

När jag faktiskt vill läsa min 1800-tals roman Jane Eyre som jag tycker är jättebra får jag inte!. Det är ju synd om det stackars barnet men nej jag måste skriva en läslogg på 400-500 ord innan jag får fortsätta. Jag ska skriva totalt 5 läsloggar om hela boken. Som att skriva en jävla avhandling om en bok jag bara vill läsa, inte ofta jag orkar läsa en bok, brukar ta lång tid att komma igenom en även om jag faktiskt trivs med att läsa.


Hjälp

Jag måste vara paranoid över något. Jag ser min gamla svenska lärare från högstadiet överallt! Det är såklart inte hon jag ser men det verkar så vid första anblick. Nej usch, jag måste ha samvetskval över något jag gjort eller inte gjort. Jag är rädd för henne.
 


.

Idag har jag faktiskt pluggat! Kände att jag verkligen INTE orkade göra engelska uppgifterna så eftersom vi inte hade nån lärare gick jag och de andra ner till bibblan i skolan och satte mig där och tvingade mig själv att inte logga in på facebook och sitta kvar till strax innan 5. Idag har jag skickat iväg 2 arbeten, gjort mycket på ett annat och skrivit 2 a4 om mitt liv i stora drag som ska föreställa en självbiografi som jag ska lämna in till min samhälls/religions lärare inom ämnet sociologi. Jag är så duktig så.

Nej nu sitter min mamma och pratar i tfn och kollar på paradise hotel. Jag gillart inte

Verkar som om det blir Åre i helgen då :D

Update

Jag har egentligen avsatt den här tiden åt läxläsning. Ikväll skulle jag ha svarat på alla dryga frågor om Amerikanska, Franska och Industriella revolutionen samt kanske börjat på den individuella sammanfattningen om alla. Enkla uppgifter som jag inte tar mig tid att göra. Istället har jag ätit sockerkaka, (haha jag har fått sockermage under jullovet! inte för att jag är tjock eller så och visst den är lite charmig men nej, bort ska den, men ge mig bara en sockerkaksbit till....) jag har också varit ner på stan och bränt mina sista cash. Nu ska jag vänta på lönen innan jag får göra av med pengar igen! Det sker på fredag och då ska jag och L. köpa allkort på friskis! Sockermage bort! När jag kom hem varte lite mer sockerkaka, facebook, dusch, sen hamnade jag i min bok i en stund och kl 21 varte mat. Mums. Efter det skulle jag plugga. Det var snart 3 timmar sen.
Facebook och min nya almanacka som jag införskaffat mig idag tog upp 3 timmar. Bara på kvällen.

Tagga Åre! Åre musik!!


(Press hold är en Sälenlåt iofs)


När Jag och Emil genomförde ett av våra uppdrag i Sälen. Jag hade under icke filmande tid hysteriska skrattanfall. Såvitt jag minns..


Note


Respekt åt dessa brudar!


Åre atm



En av alla nätters förvirrande tankebanor

Okej, känslor är bra.

Bara man kommer på att man ska välja ut vilka känslor man ska lyssna på. Att man klarar av det är ju också en viktig del, jamenar i de flesta fall är det ju rätt svårt att rå över sina känslor. Men om man ändå lyckas tänka på något annat och borsta av sig de jobbiga känslorna är man värd de bra känslorna.
Känslor hit och känslor dit.
Att få jobba lite för sitt mående, det mår man bra av. Good feelings.

Gillart. Godnatt.

Snö

Morgon - förmiddag - lördag.
Location: Hästmuren, Norrlandet
Status: Fryser, halvsover

Vaknade på annan plats i morse. Gick upp när jag fick meddelande om att hämtning var påväg. Stod ute i 15-20 min utan att mycket hände. Förutom den påträngande kylan var det väldigt fint att se staden sova en solig snögnistrande lördagsmorgon. Markus var såklart sen att vakna men tillslut svängde han upp och hämtade mig och Sofi. Vi åkte till lokalen där Fia väntade, aningen orolig att hon hade glömts bort. Efter många om och men, fram och tillbaka till gdg, så var vi påväg ut ur stan. Vi plockade upp Lollo innan vi tog den plogade vägen till stugan. (Per tog inte den plogade vägen, haha, sopa).

Nu sitter vi och typ, ööh, planerar. Första frågan är alltid, "ska vi fortfarande ha verksamhet?" Svaret brukar bli "NEJ vi lägger ner". Det blev det nu också. Men vi sitter ändå och funderar på hur allting ska gå ihop.

Jag vill rusta och segla. Tack för mig.

Vad jag ska göra ikväll vet jag inte, det ger sig.

Kyla - inte det skönaste

Vintern är bara kul om man får utmana eller leka med den. Att sitta inne i en kall källare för att man fryser för mycket av bara blotta tanken på att gå ut är inte det jag uppskattar mest. Allvarligt talat, livet är så mycket enklare på sommaren, om man bortser från myggbett och getingstick.





Press Hold

Lägg dig inte i andras liv, då blir ditt eget grumligt!

Jag vet att jag inte har bloggat om min och Emils sälenresa i helgen som var men jag orkar inte! Det hände så mycket! Haha..Emil har bloggat om den på sin blogg <-klicka där, men utan några detaljer!
Om jag orkar, vilket jag någon gång framöver kommer göra, ska jag ladda upp lite bilder. För den som inte orkar vänta har jag lagt upp de flesta på .

Status: Blött hår, handduk som enda klädesplagg, fryser om fötterna och lysssnar på studio allstars, whey..
Mitt internet dör till och från här i källarn, JÄVLIGT JOBBIGT. Titta, nu kom det tillbaka bara för att jag skrev så. Herregud..byt till bättre musik nu.

Hur kvällen blir är ännu inte bestämt, men jag ska ta det lugnt. Hungrig är jag. Mat blire.

Hejs





Nattens onödiga vetande

Nattens onödiga vetande som jag hittade här på internet..

Napoleon av Frankrike bad sin josephine att inte bada 2 veckor före hans hemkomst för att han ville känna hennes dofter.

Alltså jag har ju hört om de som tänder på kroppsdofter men nja...två veckor..euwh.






Notis


Klockren imitatör!


First 2010

Let me tell you about a girl I know
She like hip hop and rock'n'roll


Hej, här sitter jag som ett *'^*  och tänker ungefär "jaha? och nu då?" och "uwhg...".
- Min bakfylla brukar ibland dröja några timmar, jag är hur pigg som helst ett tag...men sen, nu, nej usch.

Gårdagen blev jättelyckad! (bilder kommer!) Lollo och Fia kom till mig på eftermiddagen och vi lagade mat till middagen. När vi nästan var klara med det tyckte vi att vi förtjänade lite lyx. Ett tu tre så låg det ett par trosor och ett linne på golvet och badet var uppfyllt med varmt vatten och massa massa skum! Först av med kläderna och först i var såklart Fia men jag var inte långt efter. Med passionsfrukter och mousserande vin (dopff <3) låg/satt vi där i badet och goosch vad skönt det var! Efter lite övertalning fick vi också fröken Louise att klä av sig och kliva ner. Hon hade en så fin håruppsättning som hennes mamma som är frisör hade satt upp och ville därmed inte skada den. Men den klarade sig mycket bra och där satt vi, tre nakna tjejer som hade väldigt roligt åt allting och drack och åt gott mitt i skumhavet.



Någon timme senare kom de första gästerna. Vi hade då förberett typ allt och hunnit gjort oss klara. Jag hade en väldigt snygg outfit - skulle varit en vit bikini men jag hade inte det så det fick bli vita underkläder och en stor vit skjorta över :) och såklart en kniv i ett "bälte".


Mamma fick med mig på några bilder iaf..

Välkomstdrinken var en "Americano" som inte  var särskillt god. Men vad gör det? Vi måste dricka nåt som James Bond dricker, och en vanlig martini ansågs vara för "spritig". Vi skulle ju inte bli för packade redan innan middagen...eller??
Alla gäster kom och vi satte oss vid bordet. Sen flöt allting bara på med förrätt, varmrätt och dessert. Därimellan utbringades det skålar och det sjöngs snapsvisor eftersom det fanns snaps på bordet (kvar sen jul?). Festen fortsatte i källarn och i stort sett överallt. 12-slaget firades med smällare och bubbel! Fick en tolvslagetkyss till och med...ojoj. Det bar ner till stan och festen fortsatte ett tag tills vissa blev tråkiga och skulle gå och röka på någonstans. Idioter. Sen varte hit och dit och tillslut hamnade jag hemma hos M. Natten blev lång och vi somnade inte förrän typ 5? Vaknade upp några timmar senare och kände mig som ett totalt vrak. Haha risigare brud än jag gick nog inte att hitta. Fattar inte varför jag jämt måste se ut som om jag blivit anfallen av 100 kråkor när jag vaknar. Det är jämt så när jag sover med någon, tjej eller kille doesn't matter! Fråga Lollo, she can tell! hahaha, jag kommer aldrig glömma den morgonen baby XD.
Jag kom efter ett tag på fötter och kunde gå hem. Det tar ca 15 min att gå. Tur att min bakfylla inte kommit än!

När jag kom hem blev det raka vägen ner i badet och försöka rädda mitt slitna hår och totalförstörda hy. Jävla vinter. Kollade på någon askass film medan jag låg i badet. Tv i badrummet ska jag ha när jag flyttar hemifrån, om jag har bubbelbadkar/badkar dvs. När jag steg upp kändes det som om någon slog mig hårt i bakhuvudet och här sitter jag nu. Försöker minnas och försöker skapa en bild av gårdagen, natten, morgonen och nuet.

Nej nu ska jag fixa middagen för familjen.
Over and out.

RSS 2.0